Gemeente Purmerend

Zilveren waarderingsspeld uitgereikt

19 mei 2008

Feestelijke middag voor Cor Stam en Willem van Rooijen in P3

Wethouder Mona Keijzer reikte zondag 18 mei twee zilveren waarderingsspelden uit. De heer Cor Stam en de heer Willem van Rooijen ontvingen elk deze eervolle onderscheiding. Beide heren hebben zich jarenlang bijzonder ingezet voor Theater de Verbeelding.

Tijdens een bijzonder matinee, georganiseerd door Theater de Verbeelding in P3, werden de waarderingsspelden om 16.30 uur uitgereikt. Het matinee begon om 14.00 uur en stond in het teken van Cor Stam en Willem van Rooijen: zij hebben beide besloten om na vele jaren inzet voor De Verbeelding, een stapje opzij te doen. Gedurende de hele middag werden de heren in het zonnetje gezet en getrakteerd op een theatraal verrassingsprogramma.

Cor Stam heeft zich zeventien jaar lang als vrijwilliger ingezet voor Theater de Verbeelding als bestuurslid en programmeur. Daarnaast was hij afgelopen jaren ook actief betrokken bij het festival Reuring. De heer Stam is door zijn vernieuwende en creatieve werkwijze belangrijk geworden voor het culturele gezicht van Purmerend.

Willem van Rooijen heeft bijna twintig jaar vrijwilligerswerk voor Theater de Verbeelding verricht als beheerder van de penningen en bestuurslid. Daarnaast trad hij op als inspreker bij de politiek om zo de belangen van het theater en van het Parkfestival (voorloper van Reuring) te behartigen.

De zilveren waarderingsspeld, oftewel de Zilveren Purmerender, is een eervolle onderscheiding. De gemeente Purmerend reikt deze uit aan burgers die een speciale prestatie hebben geleverd, of Purmerend op een positieve wijze in het nieuws brengen.