Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Iddo Bakker winnaar Grondwetsquiz

16 mei 2008

Advocaat Iddo Bakker (32) uit Valkenswaard is de winnaar van de Nederlandse Grondwetsquiz.

De quiz stond vorige maand in 30 regionale kranten en op internet, ter gelegenheid van de 25^e verjaardag van de huidige grondwet. Deelnemers beantwoordden 15 pittige vragen over de Nederlandse grondwet, het staatsrecht en parlementaire geschiedenis. Zo'n tweeduizend Nederlanders vulden de vragen in, iets meer dan 100 deden dat zonder fouten.

Iddo Bakker is in het dagelijks leven advocaat, gespecialiseerd in familierecht. "Staatsrecht is een hobby", zegt Bakker. "Tijdens mijn rechtenstudie vond ik staatsrecht het meest interessante vak. Ik heb er niet mijn beroep van gemaakt, maar ik blijf het wel volgen." De quiz was dan ook `een beetje een thuiswedstrijd', zegt Bakker. Eén vraag heeft hij gegokt: Hoeveel wetten zijn er in Nederland? (Juiste antwoord: ongeveer 1750).

Finale

De Nederlandse Grondwetsquiz krijgt dinsdag 20 mei een vervolg. Dan wordt in de Oude Zaal van de Tweede Kamer de finale gespeeld tussen kamerleden, journalisten en krantenlezers. De deelnemende krantenlezers zijn: Maarten van den Berg (Huizen), Jacqueline van den Honert-van der Horst (Voorburg), Bart Bootsma (Rotterdam), Claire Persant Snoep (Den Bosch), Gemma van Dorst (Vijlen), Margreet Groen (Emmen), Jasper Jongman (Veenwouden), Jan Eertink (Rijssen), Jan Dekkers (Rotterdam) en Jan Stegeman (Amsterdam). De winnaars van de finale strijden om de eretitel `Grondwetskenner 2008'.

Krantenquizwinnaar Iddo Bakker wordt in Den Haag onthaald op een bezoek aan de Eerste en de Tweede Kamer, een rondleiding op het Binnenhof, een ontvangst door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en een theaterarrangement voor twee personen.
Naar boven

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties