Politie Kennemerland

Persberichten

Regio, 19-05-2008

Hennepkwekerij in woning aangetroffen

HOOFDDORP, 18 mei - In een woning in Hoofddorp heeft de politie even na middernacht een hennepkwekerij met ongeveer 500 plantjes aangetroffen. De 23-jarige huurster van de woning had de kwekerij zelf ontdekt, en direct de politie gewaarschuwd. Sinds enkele maanden had zij haar woning onderverhuurd, omdat zij tijdelijk elders onderdak had gevonden. Zij vertrouwde de situatie niet omdat de nieuwe onderhuurder een ander slot op haar voordeur had gezet. Met behulp van ee slotenmaker had zij de voordeur vervolgens open gekregen en de kwekerij aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Geparkeerde auto's vernield met kettingslot

NIEUW-VENNEP, 18 mei - Op de Kalslagerring heeft de politie om 05.15 uur een 48-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden vanwege het vernielen van auto's. De man stond met een kettingslot te zwaaien en had daarmee vermoedelijk enkele geparkeerde auto's beschadigd. De man maakte een agressieve indruk en was in bezit van een paar XTC-pillen. Hij is overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw slachtoffer huiselijk geweld

IJMUIDEN, 17 mei - Een 31-jarige man uit IJmuiden is om 23.30 uur in zijn woning aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 30-jarige vrouw. Hij zou zijn vrouw hebben geslagen op het hoofd, in het gezicht, op haar schouder en onderarm. De man is overgebracht naar het bureau in verband met onderzoek.

Man belemmert politieoptreden

UITGEEST, 17 mei - Een 22-jarige man uit IJmuiden is om 17.00 uur op de A9 bij Uitgeest aangehouden vanwege fysiek en verbaal geweld tegen de politie. De man was door zijn vriendin gebeld, nadat zij betrokken was geraakt bij een aanrijding op de A9. De vrouw reed de A9 op bij Uitgeest, in de richting van Alkmaar, en raakte in de bocht in een slip. Op de A9 ontstond een botsing waarbij nog twee auto's betrokken waren. Toen de vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis zou worden vervoerd trachtte haar vriend dit te verhinderen en stak vervolgens de snelweg over. Hij gaf vervolgens geen gehoor aan het verzoek van de politie te blijven staan en maakte een slaande beweging in de richting van een van de aanwezige agenten. De man is overgebracht naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw geslagen en geschopt

BEVERWIJK, 17 mei - Een 25-jarige man uit Beverwijk is om 10.45 uur door de politie op de Reyndersweg in Velsen-Noord aangehouden op verdenking van mishandeling. De man zou zijn vrouw hebben geslagen en geschopt, en was daarna weggelopen. De mishandelingen vondensinds enkele maanden plaats. Zij klaagde over hoofdpijn en over pijn aan armen en schouders. Onduidelijk is wat de aanleiding is het gedrag van de man. De man is ingesloten ion verband met nader onderzoek.

Bromfietser komt ernstig ten val door aanrijding

HOOFDDORP, 16 mei - Een 16-jarige jongen uit Zwaanshoek is om 22.30 uur op zijn brommer ten val gekomen en heeft daarbij ernstig letsel opgelopen, in de vorm van botbreuken aan arm en been. Dit gebeurde op het fietspad van de Deltaweg, ter hoogte van de Schelphoek. Vermoedelijk kreeg de jongen geen voorrang van een auto die linksaf sloeg. De 36-jarige bestuurder uit Hoofddorp reed over de Deltaweg en kwam uit de richting van de Fanny Blankerskoenlaan. De politie onderzoekt de zaak.

Jongen gooit steen naar bus

HOOFDDORP, 16 mei - Bij Graan voor Visch heeft de politie om 22.00 uur een 17-jarige jongen uit Hoofddorp aangehouden vanwege openlijke geweldpleging. De jongen maakte deel uit van een groepje jongens, die met een voetbal op voorbij rijdende bussen schoten. Op aandringen van zijn vriendjes gooide hij op de rotonde bij de Nieuweweg, een steen naar een bus, die in de richting van station Hoofddorp reed. Door de steen raakte de portier van de achteruitgang zwaar beschadigd en barstte een ruit. De steengooier is samen met een 18-jarig vriendje aangehouden. Na het incident is de chauffeur even gestopt en vervolgens doorgereden naar het eindstation. Van de rest van de groep ontbreekt vooralsnog elke spoor. Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Jongen proberen brommobiel te stelen

DRIEHUIS, 16 mei - Op de Van Deijssellaan heeft de politie om 16.15 uur een 14-jarige jongen uit IJmuiden aangehouden op verdenking van vernieling. Samen met twee vriendjes had hij geprobeerd een brommobiel te stelen. Die was onafgesloten en de verdachten hadden geprobeerd het contactslot uit te boren. Ook de twee medeverdachten, een 15-jarige jongen uit Driehuis en een 14-jarige jongen uit Velsen-Zuid, zijn aangehouden. Tegen alle drie is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen gezocht van fietsendiefstal

HAARLEM, 16 mei - In de Grote Houtstraat is omstreeks 15.00 uur een fiets van een 21-jarige vrouw uit Overveen gestolen. Dit zou zijn gedaan door een groep jongens, die in bezit waren van een slijptol. Diezelfde middag zijn in het centrum op diverse plekken (Botermarkt, Klein Heiligland, Kruisstraat) nog 6 fietsen gestolen. Dit gebeurde tussen 13.00 en 16.00 uur. Volgens een getuige ging het om een groepje van 6 jongens:


- leeftijd 17 - 18 jaar oud, een van de jongens was 21- 22 jaar oud
- allen droegen een pet

- en hadden een Noord-Afrikaans uiterlijk

Mensen die getuige zijn geweest van deze diefstal, of een van de andere diefstallen in de binnenstad van Haarlem, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem: 0900 - 8844.

Rijbewijs in beslag genomen

BEVERWIJK, 16 mei - In Overveen heeft de politie een auto staande gehouden vanwege te hard rijden. Op de Parallelweg in Beverwijk reed de bestuurder, een 23-jarige man uit Wekerom, 120 km/u in de bebouwde kom. Het rijbewijs van de man is direct in beslag genomen. Hij verklaarde net zijn rijbewijs terug te hebben na een eerdere invordering. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt