eCoach-ing systeem voor paramedische instellingen en ARBO diensten

19/05/2008 09:51

Lifestyle Interactive

Utrecht, 19 mei 2008 - Lifestyle Interactive B.V. lanceert vandaag "eCoach", het op internet gebaseerde eCoach-ing systeem voor paramedische instellingen (zoals klinieken, thuiszorg organizaties, etc.) en ARBO diensten. eCoach is speciaal ontwikkeld voor lifestyle gerelateerde behandelingen. Het programma stelt de diëtisten, psychologen en andere professionals van deze organizaties in staat om hun diensten over het internet aan te bieden.

Het systeem maakt het mogelijk om snel en eenvoudig op internet gebaseerde coaching toe te voegen aan het totale dienstenpakket - voor een fractie van de kosten, die nodig zijn om dit zelf te ontwikkelen. Deze diensten kunnen worden aangeboden in combinatie met persoonlijke ontmoetingen (spreekuren), of uitsluitend via het internet, afhankelijk van de behoeften en de wensen van de cliënt.

"In onze obesistaskliniek is nazorg een zeer belangrijk onderdeel van ons behandeltraject", zegt Henk van der Pol, Directeur van Vitalys Klinieken. "Hierin staat de begeleiding bij lichaamsbeweging en voeding centraal. Onze patiënten worden begeleid door verschillende behandelaars, te weten een psycholoog, een verpleegkundige, een diëtist en/of een fysiotherapeut. Wij zijn nu bezig om een internetprogramma toe te voegen aan ons nazorgtraject. Hiervoor hebben wij Lifestyle Interactive BV in de arm genomen, waar wij zeer tevreden mee zijn. Wij maken gebruik van hun e-Coach systeem in onze eigen huisstijl. Het is dus ons eigen programma. Als we het zelf hadden moeten ontwikkelen, waren we meer tijd en geld kwijt geweest. Nu kunnen we snel van start!"

"Het internet is een schitterend medium om de ondersteuningsmogelijkheden uit te breiden in de paramedische sector", zegt Angela Champness, Directeur van Lifestyle Interactive. "Instellingen en ARBO diensten kunnen meer mogelijkheiden bieden voor hun cliënten, wanneer het de cliënt uitkomt. Tevens, kunnen de cliënten elkaar ondersteunen. Het is echter een tijdsintensive en dure aangelegenheid om zelf een effectief eCoaching systeem te ontwikkelen. Ons systeem, gecombineerd met onze ervaring op het gebied van on-line coaching, is ontwikkeld om het gemakkelijk en financieel haalbaar te maken voor instellingen en ARBO diensten om via het internet programma's en diensten toe te voegen."

Het eCoach systeem bestaat uit twee componenten: 1) de actie-georiënteerde voorzijde van de internetsite: voor cliënten en 2) de ondersteunende achterzijde van de internetsite: voor coaches en/of begeleiders. Gecombineerd tot één geheel is dit een krachtig systeem, dat de volgende elementen bevat:


- directe één-op-één communicatie met de coach


- groepsforums


- live-chat


- quizzes


- vragenlijsten


- opinie peilingen


- opdrachten/activiteiten

Aan de achterzijde van de internetsite kunnen professionals alle informatie van hun cliënten bekijken. Op deze manier kan een coach effectief en efficiënt zijn cliënten begeleiden. Als het gebruik van de dienst groeit, ontstaat er tevens een krachtige database met informatie geschikt voor rapportage doeleinden. Analyse hiervan kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een beter beeld te krijgen welke methoden effectief zijn voor welke cliënten. Hierdoor kunnen instellingen en professionals hun behandelmethoden effectief en eenvoudig aanpassen. Tevens kunnen zij duidelijke selecties draaien voor specifieke marketing en promotie acties.

Het systeem kan aangepast worden aan de huisstijl van de instelling of ARBO dienst. Voor een voorbeeld hoe het systeem eruit kan zien, ga naar: www.mydailylifestyle.nl of voor een on-line demonstratie van het system ga naar: http://www.mydailylifestyle.com/nl/images/stories/videos/demo.htm. U kunt ook een live demonstratie zien van MyDailyLifestyle op de Gezond in Bedrijf beurs (stand E9) op 21 en 22 mei.

Over Lifestyle Interactive:

Lifestyle Interactive levert innovatieve software en diensten op het gebied van 'lifestyle' aan bedrijven en instellingen via het internet. Deze diensten helpen mensen om gezond en vitaal te blijven door middel van gewichtsbeheersing en fitness - een betere 'lifestyle'. Voor meer informatie, bel met 030-244 2032 of email naar info@mydailylifestyle.com.

http://www.lifestyleinteractive.nl