Groeiende belangstelling reisverzekering hond/kat

19/05/2008 10:01

Proteq Direct

Heerhugowaard - mei 2008

Vier op de tien huisdiereneigenaren neemt het huisdier verzekerd mee op vakantie. Honden gaan het meest mee, katten blijven meestal thuis. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO dat zij in opdracht van Proteq Dier & Zorg, de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland, uitvoerde. Aanleiding voor het onderzoek is De Week van het Huisdier die van zaterdag 17 mei tot en met zondag 25 mei wordt gehouden. Thema van deze week is: Vakantie: ook leuk voor uw huisdier?

Vooral honden gaan steeds vaker verzekerd mee op vakantie. Dit bevestigt de woordvoerder van Proteq Dier & Zorg, Inge Plaatsman. Het is een heel bewuste keuze van de honden- en katteneigenaren om hun hond of kat mee op vakantie te nemen. Een reisverzekering voor de hond/kat hoort daar ook bij. Dat blijkt enerzijds uit het TNS NIPO onderzoek dat Proteq Dier & Zorg initieerde. Anderzijds leidt Proteq dit af uit de stijging van het aantal reisverzekeringen (ruim 10%) dat dit jaar is afgesloten.

"Waar wij als dierenverzekeraar heel benieuwd naar waren is of de honden/katten die mee gaan op vakantie ook verzekerd mee gaan. In vier op de tien gevallen blijkt dat zo te zijn. Het onderzoek toont aan dat 81% van de huisdiereneigenaren zich heel goed voorbereidt op de vakantie en vooraf vooral informatie inwint bij de dierenarts. Een andere belangrijke informatiebron is internet. Huisdiereneigenaren zijn zich echter niet bewust van de kosten voor medische zorg in het buitenland. Die kunnen behoorlijk oplopen als de hond of kat ziek wordt. Verantwoord huisdierbezit vinden wij als marktleider belangrijk. Wij willen de huisdiereneigenaren nog meer bewust maken van het belang van het verzekeren van het huisdier en het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor de medische zorg voor hun hond/kat. Ook als die meegaat op vakantie", aldus de woordvoerder van Proteq Dier & Zorg.

E I N D E P E R S B E R I C H T

http://www.proteq.nl