Tonium lanceert Pacemaker-gemeenschap - De volgende stap in de evolutie van sociale netwerken

19/05/2008 10:05

PR Newswire

STOCKHOLM, Zweden, May 19 /PRNewswire/ --
Tonium, het Zweedse technologiebedrijf dat Pacemaker, het DJ-systeem dat in je broekzak past, op touw zette, kondigt de lancering aan van de Pacemacker-muziekgemeenschap. Via www.pacemaker.net kunnen leden van de Pacemaker-muziekgemeenschap mixes van de muziek die ze met een Pacemaker of de gratis Pacemaker Editor software gemaakt hebben, uploaden en legaal delen. De Pacemaker-muziekgemeenschap is de volgende stap in de evolutie van sociale netwerken.

Dankzij een unieke licentieovereenkomst met bedrijven voor muziekrechten, STIM ( www.stim.se ) en IFPI ( www.ifpi.se ), is Tonium het enige bedrijf ter wereld dat toestemming heeft om muziek die door gebruikers van de Pacemaker-muziekgemeenschap geupload is, legaal te streamen. Dit biedt de mogelijkheid om unieke creativiteit en uitdrukkingsvrijheid te delen met leden over de hele wereld.

De Pacemaker muziekgemeenschap vertegenwoordigt een nieuwe generatie van sociale netwerken op basis van muziek. Leden kunnen hun eigen profiel aanmaken, vriendschapen sluiten met andere leden, naar elkaars mixes luisteren (door hun favoriete muziek op hun profiel te bewaren), lid worden van fanclubs, berichten versturen en opmerkingen voor elkaar achterlaten. Met plannen om het sociale element in de toekomst verder uit te bouwen, is het sociale netwerkelement van de Pacemaker-muziekgemeenschap gebaseerd op een positieve instelling, creativiteit en passie, wat het ethos van Tonium weerspiegelt.

Het idee achter Pacemaker en de Pacemaker-muziekgemeenschap is om iedereen de mogelijkheid te bieden om interactief met muziek te werken en hun muziek te delen met anderen die willen luisteren - waar muziekfans hun muzieksmaken met de wereld kunnen delen en ook nieuwe muziek en invloeden kunnen ontdekken - met exact de juiste mensen op exact de juiste plaats.

Tonium maakt deze mogelijkheid om jezelf via je muziek uit te drukken beschikbaar voor iedereen, niet alleen voor mensen met een Pacemaker. Ze hebben de Pacemaker Editor gecreëerd: een toepassing die je gratis kan downloaden en die compatibel is met pc en mac, waarmee je muziek kan spelen en bewerken en waar je ook mixes mee kunt maken. Dit biedt volledige vrijheid om zo veel je maar wil innovatief te denken met je muziek. Maak een mix die je humeur weergeeft, geef er een naam aan die je zelf kiest en publiceer dit voor de luisterende wereld. Ga dan rustig zitten en wacht tot je muziek aansluiting vindt bij andere muziekliefhebbers, waar ook ter wereld. De Pacemaker muziekgemeenschap maakt muziekinteractie meer dan ooit mogelijk.

Over Tonium:
Tonium is een Zweeds bedrijf, opgericht door een nauw verbonden groep gepassioneerde mensen met een achtergrond in muziek, ontwerp en techniek. Met een neus voor vernieuwing is Tonium als bedrijf toegewijd om het delen van muzieksmaken te bevorderen in een sociale context. www.tonium.com

Website: http://www.tonium.com
http://www.pacemaker.net
http://www.stim.se
http://www.ifpi.se
Brian Metcalf, Account Supervisor bij Max Borges Agency, +1-305-576-1171 doorkiesnummer 11, brianmetcalf@maxborgesagency.com, bij Tonium


-