Gemeente Teylingen

Kinderraadsleden

Gezellige zangmiddag voor Kinderraadsleden

19 mei 2008

PERSBERICHT 16 mei 2008 - Op donderdagmiddag 15 mei kwamen de Kinderraadsleden van de RKBS De Overplaats uit Sassenheim naar Mariënhaven in Warmond, voor een feestelijke zangmiddag. De leerlingen overhandigden de zangbundels officieel aan de zaal vol bewoners.

Overhandiging zangbundels De Kindergemeenteraad heeft het geld hiervoor in maart beschikbaar gesteld. Om de Kindergemeenteraad te bedanken had Mariënhaven de leerlingen uitgenodigd om gezellig te komen zingen.

Bedankt

Janny Stam, vakcoördinator activiteiten van Mariënhaven, sprak de kinderen vooraf toe om ze nog eens hartelijk te bedanken voor de 600 euro voor de nieuwe zangbundels. Daarna deelden de leerlingen de bundels dan echt uit. Het zangfeest kon van start. Rose Marie Keijzer, raadslid bij de gemeente Teylingen, begeleidde de middag op de piano.

Liedjes uit grootmoeders tijd

De kinderen en de bewoners zongen bekende liedjes van vroeger. Gelukkig bleken de kinderen van nu die liedjes ook nog goed te kennen. De kinderen begonnen al snel verzoeknummers aan te vragen. Liedjes als `Mijn opa, mijn opa, mijn opa!', `Daar bij de waterkant' en `Tulpen uit Amsterdam' werden luid meegezongen. De kinderen hadden de teksten daarbij meer nodig dan de bewoners van Mariënhaven, die de teksten vaak uit het hoofd kennen. De geslaagde middag werd afgesloten met het Wilhelmus.