Datum: 19 mei 2008


---

Hillegom Aanhouding voor vernieling Een 31 jarige man uit Hillegom is zondag 18 mei rond 20.40 uur op de Himera aangehouden door een daar wonende man. Deze had hem de ruitenwisser van zijn auto zien afbreken, belde 1-1-2 en greep in door hem vast te houden tot de politie kwam. Deze heeft hem verhoord. Hij vertelde dat hij ook tegen buitenspiegels van auto's had getrapt. Op een rondgang trof de politie op de Vincent van Goghlaan drie ingeklapte spiegels van auto's aan. Ze bleken niet beschadigd te zijn. De politie maakt proces-verbaal tegen de man op.

Noordwijk Aanrijding auto en brommer De politie heeft op zondag 18 mei, rond 13.25 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Parallelboulevard en het Jan Kroonsplein. Een 80 jarige bromfietsers raakte door de aanrijding gewond en is met inwendig letsel naar het LUMC gebracht.

De automobiliste, een 45 jarige vrouw uit Noordwijk, reed over het Jan Kroonsplein, komende uit de richting van de Binnenweg. Zij wilde rechtsaf de Parallelboulevard oprijden, maar toen zij zich bedacht dat de Quarles van Uffordstraat was afgesloten, sloeg zij linksaf. Zij verleende hierbij echter geen voorrang aan de bromfietser die juist op dat moment van rechts kwam. De bromfietser klapte op de auto en kwam ten val.

Leiden Vechtpartij in kroeg, één aanhouding De politie heeft op zondag 18 mei, rond 22.50 uur, een 40 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 29 jarige Leidenaar. De 29 jarige Leidenaar verklaarde in de kroeg vanuit het niets een vuistslag in zijn gezicht gekregen te hebben van de verdachte. Daarop ontstond er een vechtpartij waarbij vrienden van de 29 jarige Leidenaar probeerde de vechtpartij te stoppen. De politie was inmiddels gebeld en na kort de verklaring van het slachtoffer aangehoord te hebben, kon zij de verdachte aanhouden. De 29 jarige Leidenaar deed aangifte. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na inbraak Op zaterdag 17 mei, rond 04.15 uur, heeft de politie een 26 jarige man uit Leiden aangehouden. De politie via 1-1-2 de melding dat het inbraakalarm van een winkel aan de Hooigracht was afgegaan. De melder stond bij het pand en had het idee dat er nog iemand binnen kon zijn. De politie ging direct ter plaatse en kon in het pand de verdachte aanhouden. In zijn fouillering troffen agenten gestolen goederen aan, ook werd er in zijn nabijheid inbrekerswerktuig gevonden. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Zaterdag 17 mei vond om 04.15 uur een aanrijding plaats op het fietspad van de Eisenhowerlaan. Een 27 jarige bromfietser uit Hazerswoude-Dorp reed op het fietspad tegen het verkeer in de richting van de brug, komende uit de richting van het centrum. Net na de kruising met de Zoutmanstraat reed hij frontaal tegen een 40 jarige fietser uit Alphen. De fietser had net een andere fietser ingehaald en zag de bromfietser niet. De fietser werd met letsel in het gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis, evenals een 17 jarige bijrijdster van de bromfietser. Zij liep een lichte hersenschudding op en moest voor een hoofdwond worden gehecht. De bromfietser had enkele schrammen in het gezicht.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft zaterdagavond 17 mei drie Alphenaren van 23 (2) en 29 jaar aangehouden op verdenking van de mishandeling van een 20 jarige plaatsgenoot. De mishandeling vond plaats in het portiek van de Castorstraat. Volgens de verdachten had de 20 jarige die dag langere tijd vuurwerk afgestoken waardoor er overlast ontstond. Volgens het slachtoffer en zijn vriendin werd hij meerdere keren geslagen en geschopt.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vechtpartij De politie heeft zaterdagavond 17 mei twee Alphenaren van 18 en 23 jaar aangehouden na een vechtpartij tussen twee groepen. Agenten zagen een groep van acht personen door het rode verkeerslicht lopen bij de kruising Willem de Zwijgerlaan/ Lijsterlaan. Op het moment dat er een bekeuring hiervoor werd uitgeschreven ontstond er tussen de groep en een andere groep een vechtpartij. Meerdere agenten kwamen ter plaatse om de groep te scheiden. De personen waren onder invloed van alcohol en vermoedelijk ook van drugs.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na baldadigheid De politie heeft vrijdagavond 16 mei een 15 jarige Alphenaar en een 16 jarige Hazerswoudenaar aangehouden voor baldadigheid. Een man liep naar zijn auto op de Keersluis en ontdekte dat er op zijn auto en die van de buurman een aanstootgevend symbool was aangebracht met krijt. Omdat het net gebeurd moest zijn heeft de man gekeken of er nog meer auto's in de straat waren beklad. De man ontdekte nog meer schunnige en aanstootgevende teksten, symbolen en tekeningen op een bestelbus, op een garage/schuur, op een poort tussen de Keersluis en de Schutsluis en op de zijkant van het flatgebouw en een muurtje bij de Afrikalaan. De man reed kort daarna weg en zag op de Quadriviumlaan twee jongens schrijvende bewegingen maken op het informatiebord. De man heeft de jongens aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongens hadden een plastic trommeltje met stoepkrijt bij zich.

Bodegraven Bedreiger blijkt onder invloed te zijn Een 39 jarige man uit Bodegraven is zondag 18 mei rond 00.30 uur op de Prins Hendrikstraat aangehouden voor bedreiging. Een 20 jarige man uit Bodegraven belde de politie dat hij op de Cortenhoeve door de man verbaal was bedreigd. Daarbij had hij het idee dat zijn bedreiger een vuurwapen op zak had. Dit bleek na onderzoek niet zo te zijn. Vermoedelijk was de verdachte boos geworden op de man die hem in zijn auto op de kruising Spoorlaan met de Goudseweg inhaalde. Dit deed de Bodegraver omdat hij daar midden op de kruising stopte. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van zijn ademanalyse was 740 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie heeft daarop het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en maakt proces-verbaal op voor de bedreiging.

Gouda Aanhoudingen wegens diefstal fiets De politie heeft op zondag 18 mei, rond 02.40 uur, twee mannen van 21 en 19 jaar uit Engeland die op vakantie in Nederland zijn, aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets van het Stationsplein in Gouda. Via de camera's van stadstoezicht werden de twee jongens op het Stationsplein gezien toen zij een fiets wegnamen. De politie ging er direct op af en kon de twee mannen staande houden. De twee mannen hadden de gestolen fiets in hun bezit en waren bovendien onder invloed van drank. Op het politiebureau werden de twee verhoord. Zij wisten zich niet meer te herinneren dat zij de fiets hadden weggenomen.

Schoonhoven Politie zoekt mogelijk slachtoffer tasjesroof De politie is op zoek naar een ongeveer 40 jarige vrouw die vrijdag 16 mei rond 18.15 uur op de Cellebroedersstraat mogelijk het slachtoffer is geworden van een tasjesroof. Een 9 jarig meisje zegt dit gezien te hebben en kwam dit met haar vader aan het politiebureau melden. De politie heeft nog geen aangifte binnengekregen van de vrouw. De plaats waar het zou zijn gebeurd was naast de aan de Cellebroedersstraat gevestigde supermarkt nabij het hertenkampje. Het meisje zag daar een auto stoppen waar twee jongens uit stapten. Vervolgens zag zij dat ze naar de vrouw liepen en de tas uit haar handen trokken en er mee wegliepen in de richting van de rotonde. De politie vraagt het slachtoffer om contact op te nemen met de politie in Schoonhoven via 0900-8844. Ook getuigen kunnen via dat nummer hun verhaal aan de politie kwijt.

Reeuwijk Aanrijding Rijksweg A12 Zaterdag 17 mei gebeurde rond 21.25 uur een aanrijding op de Rijksweg A12. Een 76 jarige automobilist uit Rotterdam botste tegen een 23 jarige automobilist uit Bruinisse. De auto van de Rotterdammer raakte van de weg en kwam onder aan het talud tegen een boom tot stilstand. De man bleef ongedeerd. De auto van de man uit Bruinisse kwam in de middenberm tot stilstand. Zelf bleef hij ongedeerd. Een 38 jarige vrouw uit Schiedam die bij hem in de auto zat klaagde na de aanrijding over haar nek en rug. Zij werd dan ook voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De man uit Rotterdam verklaarde de politie dat zijn stuur plotseling leek te blokkeren en daardoor de andere auto raakt. De politie zal dit onderzoeken.

Waddinxveen Auto raakt te water Een 22 jarige man uit Waddinxveen raakte zondag 18 mei rond 03.15 uur met zijn auto van de Onderweg af en kwam tot stilstand in de sloot langs de weg. De oorzaak lag vermoedelijk in de hoge snelheid waarmee hij reed waardoor hij een bocht miste. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis omdat hij klaagde over rug, nek en schouder. De politie liet een bloedproef van hem afnemen om te onderzoeken of hij op het moment van de aanrijding onder invloed van alcohol verkeerde.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305

---- --