Gemeente Groningen

Groningen krijgt in juni stadstrand
Goningen krijgt eindelijk een eigen stadstrand. Begin juni gaat het stadstrand Euroborg langs het Winschoterdiep open. Ondernemer Peter Ritsema en zijn kompanen hebben deze week de vergunning van de gemeente gekregen om drie jaar lang van maart tot en met oktober het stadstrand te exploiteren.

Kruidenmengsels
Het strand is open van maandag tot en met zondag van 's ochtends tien uur tot een uur of elf in de avond. De gemeente zaait in het Helperpark uiteenlopende bloemen en kruidenmengsels zodat dit deel van het Europapark deze zomer extra kleur krijgt.

Strandpaviljoen
Er komt op de locatie langs het Winschoterdiep een strandpaviljoen met daarbij een strand op de kade. Zwemmen is niet mogelijk. Wel kunnen bezoekers er geheel gratis gebruik van maken, desgewenst onder het genot van een drankje een hapje eten dat vanuit het paviljoen wordt verzorgd.

Lounchekussen
Ook lunches voor de omliggende bedrijven komen op het menu. Ritsema: "Zeg nou zelf, wie wil er niet op een heerlijk strandbedje of een zacht lounchkussen en met een uniek uitzicht zijn middaglunch nuttigen en dat ook nog voor een hele redelijke prijs. Je krijgt bij ons echt het gevoel even op vakantie te zijn."

Zomeravondvoetbal
Deze zomer wil Ritsema samen met zijn medeondernemers Django Tapilatu en Joan Klos een aantal evenementen organiseren. Ze denken aan zomeravondvoetbal, volleybalcompetities of een zondagochtendbrunch met bewegingsoefeningen onder begeleiding van een sportinstructeur. Ook voor de Stadjerspashouders is het bedoeling een leuk evenement op te zetten.

Vrijdagmiddagborrel
Op de woensdagmiddag is er speciaal voor de kinderen iets te doen. Maar ook voor de vrijdagmiddagborrel of verjaardagen staat de deur open. Het paviljoen is te huur voor feesten of partijen. Strand Euroborg is gemakkelijk toegankelijk en ligt op nog geen vijf minuten fietsen van de binnenstad. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving.

Gepubliceerd op: maandag 19 mei 2008
maandag 19 mei 2008:
Groningen krijgt in juni stadstrand