Persberichten Lekstroom, 10.55 uur

Utrecht, 19-05-2008

Brand

HAGESTEIN Een woningbrand aan de Mafit is op zondag 18 mei is aanleiding geweest voor de politie om de toegangswegen naar de Mafit af te zetten zodat de Brandweer haar werk kon doen. Omstreeks 19.55 uur kreeg de politie een melding van een uitslaande brand in een woning aan de bovengenoemde straat. De politie heeft vooral veel werk gehad aan het verwijderen van ramptoeristen die een kijkje kwamen nemen.

Rond 21.05 uur gaf de brandweer het sein brand meester, maar de brand was zover uitgeslagen dat het pand niet meer te redden was. De politie sluit brandstichting uit. Een technische mankement was vermoedelijk de oorzaak van de brand.

Auto te water

NIEUWEGEIN Aan de Vuilcopsekanaaldijk is een auto in het water geraakt. De politie kreeg omstreeks 06.25 uur de melding van een getuige die had gezien dat de auto ongeveer 50 meter voor een brug van de Rijksweg A27 in het water was geduwd. Al snel werd duidelijk dat er geen inzittenden in de auto hadden gezeten, maar desondanks moest het voertuig uit het water worden gehaald. Na onderzoek bleek dat het voertuig van diefstal afkomstig was. Door een lekke band werd de bestelauto onbruikbaar voor de daders en is waarschijnlijk daardoor gedumpt. Een getuigen heeft drie jongenmannen, vermoedelijk tussen de 19 en 23 jaar oud en allen blank, zien wegrijden in een grijze auto, vermoedelijk een Ford Fusion.

De politie doet onderzoek naar het voorval en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of weet u meer over deze zaak neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem misdaad melden via 0800-7000