AutoRai

Chevrolet oppermachtig in beide WTCC races

(5/19/2008)
Rob Huff scoorde dit weekend in Valencia zijn en Chevroletâs eerste overwinning dit jaar in het WTCC, een prestatie die enkele uren daarna werd herhaald door teamgenoot Alain Menu. De Britse coureur ging op de tweede rij van start en maakte gebruik van de superieure wegligging van zijn Chevrolet Nubira om zijn voorliggers één voor één te verschalken.

Na een paar ronden in de eerste race lag hij op kop om deze niet meer af te staan. Alain Menu, die van de laatste startpositie de strijd aan moest gaan, reed de sterren van de hemel en wist zich aan de finish op de achtste plaats te nestelen. En die plek gaf hem recht op de pole position voor de tweede race later op de dag. In die tweede race nam hij in ronde 2 de leiding en reed onbedreigd naar de finish. Hij werd gevolgd door de andere Chevrolet-rijder, Rob Huff, die zich vanaf de achtste plaats een weg door het startveld naar voren had gereden. Nicola Larini had een minder gelukkig weekend en eindigde op een zesde en een negende plek. Chevrolet is nu opgerukt naar de tweede plaats in het merkenkampioenschap, terwijl Huff als hoogst geklasseerde Chevrolet-rijder op de zevende plaats staat.

Rob Huff (1^e/2^e): âIk had in race 1 een goede start en lag halverwege het rechte eind al voor alle SEATâs. Maar toen kwamen de diesels op stoom en passeerden ze mij voor de eerste bocht. Ik moest me dan ook een tijdje tevreden stellen met de vierde plek. Ik was trouwens blij dat ik die eerste bocht zonder kleerscheuren doorkwam want in de voorgaande drie seizoenen ben ik nooit verder dan die bocht gekomen.
Yvan Muller ging vervolgens wijd in een bocht en ik kon er voorbij. Dat lukte ook toen Jordi te ruim ging. In de vijfde ronde ben ik toen Gabriele Tarquini voorbijgestoken en kon ik de kop tot aan de finish houden. Ook in de tweede race ging het goed zodat ik 18 punten in totaal heb gescoord. De Chevrolet Nubira had het hele weekend al de nodige snelheid, mede dankzij het feit dat wij hier lichter konden rijden. De twee overwinningen vandaag zijn het resultaat van het vele werk dat ons team na Mexico in de preparatie heeft gestoken.â

Alain Menu (8^e/1^e): âMijn eerste race was prima en ik kon profiteren van de diverse incidenten voor mij op de baan. Ik moet zeggen dat sommige rijders tot de limiet en vaak er overheen gaan. Ik ben blij dat ik er niet afgeramd ben. Ik had geluk toen Thompson de deur voor mij dicht deed, maar het was te laat. Ik was er al voorbij. Daarna ging ik langs Zanardi die mij het gras opduwde en ik spinde bijna. Naar mijn idee ging hij ditmaal te ver omdat het met die snelheid knap gevaarlijk was. Maar een paar bochten later had ik hem en de achtste plaats te pakken. En dat betekende pole position voor race twee. Ik wist dat ik bij de start ingehaald zou worden door Andy Priaulx maar ik wist dat ik hem later weer in zou kunnen halen. En dat gebeurde al in de tweede ronde. Vanaf dat moment was het alleen maar er voor zorgen dat de auto tot de finish op dat zwarte spul bleef.â

Nicola Larini (6^e/9^e): âIk had een super start in race 1 en klom direct van de 10e naar de 6e plaats. Maar ik heb te lang gewacht om aan te vallen omdat ik verwachtte dat er voor mij nog wel het een en ander zou gebeuren. In de tweede race reed ik als een oude man, maar gelukkig ben ik in Pau dan weer wat lichter dan de rest.â

Ray Mallock: âHet is fantastisch dat we eindelijk goed op gang zijn gekomen. De twee races in Zuid Amerika hebben niet het ware potentieel van de Chevrolet Nubira aangetoond. Maar vandaag wel! Hopelijk zien we dit seizoen meer van dit soort resultaten.â