AutoRai

Fiat Yamaha coureurs Rossi en Lorenzo één en twee op Le Mans

(5/19/2008)
Valentino Rossi heeft op het Bugatti-circuit van Le Mans voor de tweede achtereenvolgende maal dit seizoen de overwinning behaald. Op de tweede plaats volgde Fiat Yamaha teamgenoot Jorge Lorenzo, die zijn pijn verbeet en oprukte van de 10^e startplaats naar de 2^e plaats aan de finish. Een opmerkelijke prestatie omdat de jeugdige Spanjaard rondreed met twee gebroken enkels.

Rossi kende een matige start waarbij hij terugviel naar de zesde plaats. Binnen enkele ronden wist hij zich echter naar de kop van het veld terug te vechten. Vervolgens ging hij de strijd aan met Casey Stoner en pole-position man Dani Pedrosa die hij allebei met strakke manoeuvres wist te passeren. Daarna reed de âDoctorâ onbedreigd naar de finish. Het betekende voor de rappe Italiaan de negentigste Grand Prix zege uit zijn carrière. Hij evenaarde daarmee het record van de legendarische Spaanse coureur Angel Nieto die in de uitloopronde op Rossiâs Yamaha stapte en de winnaar terugreed naar de pits.

Achter Rossi reed Fiat Yamaha teamgenoot Lorenzo de sterren van de hemel. De kleine Spanjaard verbeet zijn pijn en reed een fantastische inhaalrace, waarbij hij oprukte van de 10^e naar de 2^e plaats.

Door zijn overwinning gaat Rossi nu aan de leiding in het wereldkampioenschap, met op een gedeelde tweede plaats teamgenoot Jorge Lorenzo. Een prima prestatie dit weekend van het Fiat Yamaha team.