KNHS


Rome is tweede halteplaats in Samsung Super League 19 mei 2008

ERMELO/ROME (KNHS) - Eén van de mooiste pistes voor de springsport blijft de Piazza di Siena, gelegen in de tuin van de Villa Borghese, midden in de eeuwige stad Rome. Komende vrijdag 23 mei wordt daar de tweede wedstrijd verreden in het kader van de Samsung Super League. Naast de acht landen die startgerechtigd zijn in deze prestigieuze serie, waaronder Nederland, komt dankzij een wild card ook een Italiaans team aan de start.

Het Oranje kwartet had tijdens de openingswedstrijd in een fris La Baule net niet het geluk aan haar zijde. Na de winnende Belgen en drie landen op de tweede plek (Ierland, de Verenigde Staten van Amerika en Zwitserland), die allen 20 strafpunten hadden verzameld, moest Nederland genoegen nemen met de vijfde plaats op één punt achterstand.

Voor Rome heeft Rob Ehrens een beroep gedaan op de volgende ruiters. Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS, die in La Baule de beste Nederlandse prestatie heeft neergezet. Harrie Smolders (Lage Mierde), die met Exquis Oliver Q deel uitmaakte van het team dat afgelopen weekeinde in Madrid de landenwedstrijd wist te winnen. Leopold van Asten (Duizel), die in Rome van start zal gaan met VDL Groep Fleche Rouge. En de vierde man in het Nederlandse team is Wim Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Pennsylvania. Vincent Voorn (Dinteloord) zal ook naar Rome gaan, maar hij is aangewezen als reserve ruiter en zal de fameuze schimmel Audi's Alpapillon-Armanie in een paar lichtere wedstrijden aan de start brengen, als voorbereiding op de SSL wedstrijd in het Zwitserse Sankt Gallen, die een week later op de agenda staat.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Tussenstand na één wedstrijd:


1) België - 10

2) Ierland - 5.33
2) USA - 5.33
2) Zwitserland - 5.33
5) Nederland - 3
6) Groot-Brittannië - 2
7) Duitsland - 1
8) Zweden - 0.5

Zodra het tijdschema in Rome exact bekend is zal dit worden medegedeeld.

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

Rome 23 mei
St Gallen 30 mei
Rotterdam 20 juni
Aken 3 juli
Hickstead 25 juli
Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)

Meer info zie: www.piazzadisiena.com