Persberichten Eemland noord, 11.05 uur

Utrecht, 19-05-2008

Bedreiging

BAARN Op verdenking van bedreiging werden in de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei vier verdachten aangehouden.

Rond 01.10 uur reed een beveiligingsbeambte met zijn auto over de Hermesweg. Hij zag daar een auto met vier inzittenden stilstaan en stopte ernaast. Hij vroeg hen wat de mannen daar deden, waarna hij verbaal werd bedreigd. Vervolgens reed de auto met de vier mannen weg.

De beveiliger belde de politie en bleef de auto volgen. Agenten zetten de auto op de Embrachementsweg aan de kant. De vier inzittenden, een jongen van 17 jaar uit Driebergen-Rijsenburg, twee jongemannen van 18 en 23 jaar uit Utrecht en een jongeman van 19 uit Maarssen, werden aangehouden. Zij werden voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Uit onderzoek bleek dat de 18-jarige Utrechter de daadwerkelijke bedreiging had geuit. Daarop werden de andere drie in vrijheid gesteld. Tegen de 18-jarige verdachte is proces-verbaal voor bedreiging met geweld opgemaakt.

Te veel op

EEMNES Aan het begin van de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei werd een automobilist aangehouden omdat hij duidelijk te diep in meerdere glazen had gekeken.

Rond 01.05 uur controleerden agenten op de Wakkerendijk een 64-jarige man uit Eemnes. Hij had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 655 ug/l, bijna drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.