Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 19-05-2008

Alcoholcontrole

AMERSFOORT Bij een alcoholcontrole op de Grote Haag / Kleine Haag liep één automobilist tegen de lamp.

De controle werd gehouden van 21.00 uur tot 21.30 uur. In die tijd moesten ongeveer twintig automobilisten een blaastest afleggen. Eén van hen, een 30-jarige man uit Amersfoort, had beduidend te veel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de Amersfoorter 840 ug/l, bijna vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto in greppel

WOUDENBERG Op zondagochtend 18 mei belandde een automobilist met zijn auto in een greppel. Hij bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 06.20 uur reed een 23-jarige automobilist uit Vlijmen over de Rijksweg A12, komende uit de richting van Arnhem en gaande in de richting van Utrecht. Hij nam bij Woudenberg de afslag naar een benzinestation. Aan het einde van de uitvoegstrook boog de weg naar rechts. De Vlijmenaar raakte in die bocht van de weg, reed de berm in en kwam in een greppel tot stilstand. Hij raakte niet gewond.

De politie kwam ter plaatse en de Vlijmenaar bleek te veel te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 550 ug/l, ruim zes keer het wettelijke maximum van 88 ug/l voor een beginnend bestuurder. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Slingerend over Rijksweg A1

AMERSFOORT Een automobilist viel op zondagavond 18 mei op omdat hij slingerend reed. Hij werd aangehouden.

Rond 23.15 uur zagen agenten een automobilist, 24 jaar oud en afkomstig uit Harderwijk, over de Rijksweg A1 rijden. Hij reed bij knooppunt Hoevelaken de Rijksweg A28 op. De agenten zagen dat de man er een wat slingerende rijstijl op na hield. Hij kreeg een stopteken. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken, hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 320 ug/l, terwijl 88 ug/l het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder is. Tegen de Harderwijker is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.