Persberichten Heuvelrug, 11.05 uur

Utrecht, 19-05-2008

Overval in Opsporing Verzocht

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 mei aandacht aan een overal op winkel Scapino aan de Hoofdstraat.

Twee medewerksters werden op donderdag 24 april overvallen door twee jongemannen. Met een reconstructie wordt duidelijk wat er die dag gebeurd is. Ook roept de politie extra getuigen op. Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond om 19.25 uur uitgezonden op Nederland 1 en de volgende dag herhaald op Nederland 2 (om 13.20 uur). Zie ook Persberichten Heuvelrug vrijdag 25 april 2008.

Geen hardrijders

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft op zondag 18 mei op de Rijndijk op snelheid gecontroleerd. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Naar aanleiding van klachten over hard rijdende motorrijders werd van 11.45 uur tot 13.00 uur met een lasergun op snelheid gecontroleerd. Buiten vele duimen omhoog van fietsers en automobilisten, leverde de controle geen hard rijdende motorrijders op.

Alcoholcontrole

COTHEN De politie heeft aan het begin van de nacht van zondag 18 op maandag 19 mei een alcoholcontrole op de Van Lynden van Sandenburgweg gehouden.

De controle vond van 00.00 uur tot 01.00 uur plaats. In dat uur moesten ongeveer 25 automobilisten een blaastest afleggen. Geen van hen had te veel gedronken.

Fietsendieven

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op zondagmiddag 18 mei twee mannen aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Rond 14.35 uur meldde een getuige dat twee mannen op het Stationsplein bij een fiets aan het rommelen waren en die kennelijk wilden stelen. Agenten gingen ter plaatse en zij troffen het tweetal op het Stationsplein aan. De twee mannen hadden elk een fiets bij zich, beide zonder slot. In de tas van één van de fietsen troffen agenten een tang aan. De verdachten, mannen van 22 en 30 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. De fietsen en de tang werden in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek naar het politiebureau overgebracht.

Website Staatsliedenkwartier half jaar in de lucht

ZEIST Wilt u weten hoe het staat met de criminaliteit in uw eigen omgeving of wat de politie doet om uw wijk veiliger te maken? Op de politiewebsite Hoe veilig is mijn wijk over het Staatsliedenkwartier blijft u hierover op de hoogte. De site is inmiddels een half jaar operationeel.

Op de speciale site van het Staatsliedenkwartier http://internet.politie.local/Utrecht/Uwwijk/zeist/veiligheid/ (ook te bereiken via www.politie.nl/utrecht) wil de politie de burger meer betrekken bij de aanpak van wijkproblemen.De website geeft de bewoners van het Staatsliedenkwartier meer zicht wat er in hun wijk gebeurt. Bovendien wordt transparant wat de inspanningen van de politie en haar partners zoals de gemeente, jeugdwerk en woningcorporaties zijn.Naast nieuwsberichten staan op de website ook actuele preventietips, verzoeken om inlichtingen van burgers en maandelijks actuele criminaliteitscijfers van de wijk. Dit laatste geeft een belangrijk beeld over de ontwikkelingen in de wijk.

Hulp van burger onmisbaar

De politie hoopt dat met de informatie op de site de (wijk)bewoner wordt gestimuleerd om zelf een bijdrage te leveren aan het vergroten van de veiligheid. Voor de politie is het direct melden van verdachte zaken via het alarmnummer 112 van groot belang.

Pilot

De site Hoe veilig is mijn wijk over het Staatsliedenkwartier is nu een half jaar in de lucht. Het is een proef van één jaar. In november 2008 zal de politie besluiten of zij de site in de huidige vorm wel of niet voortzet. Dit is onder meer afhankelijk van de populariteit van de site.