Persberichten Rijn & Venen, 10.55 uur

Utrecht, 19-05-2008

Doorrijden na aanrijding

MONTFOORD Zondag 18 mei heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij een van de bestuurders is doorgereden ondanks de door hem aangerichte schade.

Een automobiliste reed gezin rond 20.15 uur over Heeswijk komende uit de richting van Montfoort en gaande in de richting van De Meern. Uit de tegengestelde richting kwam een fel blauw gekleurde Volkswagen, mogelijk van het type Polo, die gedeeltelijk op de verkeerde weghelft reed. De vrouw deed haar best om de tegenligger te ontwijken maar kon niet voorkomen dat haar voertuig geraakt werd door de linker spiegel van de tegenligger. Haar auto heeft hierdoor flinke krasschade opgelopen aan de linker zijde, ook is de linker spiegel kapot. De verdachte is doorgereden. Als de vrouw niet met haar auto was uitgeweken, was een frontale botsing een mogelijk scenario geweest.

De politie doet onderzoek naar de bestuurder van de Volkswagen en roept getuigen op zich te melden. Kent u iemand met een fel blauwe Volkswagen die ineens een linker zijspiegel mist bel naar de politie via nummer 0900-8844. U kunt ook anoniem contact opnemen met de politie via het nummer 0800-7000

Alcoholcontrole

LOENDERSLOOT In de ochtend van zondag 18 mei heeft de politie een alcoholcontrole gehouden bij de afrit Vinkenveen aan de Rijksweg A2. Tussen 07.00 uur en 08.15 uur werden 60 bestuurders gecontroleerd. Een 38-jarige bestuurder uit Mijdrecht blies 235 ug/l en mocht mee naar het bureau. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod van één uur.