Platform Biologica


Oerbrood gaat biologisch

19 mei 2008

Oerbrood (22 miljoen broden per jaar) wordt vanaf vandaag volledig biologisch. Smaakgoeroe Pierre Wind bakte vandaag het eerste biologische Oerbrood in de grootste oven van Nederland, in het Rotterdamse Museumpark. Pierre Wind: "Als zo'n grote speler volledig overgaat op biologisch, maak ik daar een diepe buiging voor. Laat dit lef een voorbeeld zijn voor anderen!"

De omschakeling van Oerbrood naar biologisch komt op een mooi moment. In het najaar vindt de jaarlijkse Helden van de Smaak verkiezing plaats en die staat dit jaar in het teken van - juist - brood en banket. De Helden van de Smaak verkiezing vindt plaats tijdens de Week van de Smaak, die door Biologica wordt gecoördineerd, in samenwerking met o.a. Pierre Wind.

Trend
Met de grootscheepse omschakeling (jaarlijks worden van het ambachtelijke merkbrood ruim 22 miljoen stuks verkocht) speelt Oerbrood in op de trend van gezonde voeding en culinair bewustzijn in Nederland. Een woordvoerder van Oerbrood: "Wij gaan bewijzen dat ook op grotere schaal ambachtelijk, biologisch en supersmakelijk brood duurzaam te produceren is."