Gemeente Heusden


Oproep aan alle kunstenaars in de gemeente Heusden 19 mei 2008 Oproep aan alle kunstenaars in de gemeente Heusden

Kunstexpositie en -veiling bij '40 jaar restauratie Vesting Heusden'

Dit jaar is het veertig jaar geleden dat er een begin werd gemaakt met de restauratie van de vesting Heusden. Rond dat feit worden in de hele gemeente Heusden evenementen georganiseerd. Met een kunstexpositie en
-veiling wil de gemeente ook graag alle lokale kunstenaars betrekken bij deze mijlpaal.

De gemeente roept daarom iedere kunstenaar - professioneel, semi-professioneel én amateur - op om een kunstwerk te maken. De kunstwerken worden in de maanden augustus en september tentoongesteld in het Bezoekerscentrum en worden in het najaar geveild. De opbrengst van de veilig is bedoeld voor een kunstproject voor jongeren in Otjiwarongo in Namibië.

De enige voorwaarde die aan het kunstwerk wordt gesteld, is dat het niet groter is dan één bij één meter. Alle materialen mogen gebruikt worden en het zou extra leuk zijn als het kunstwerk iets te maken heeft met de Vesting Heusden. De kunstwerken kunnen vanaf 1 juli ingeleverd worden bij het Bezoekerscentrum in Heusden.

Op onze eerdere oproep hebben we al een aantal reacties ontvangen. Omdat we graag een uitgebreide en heel diverse expositie willen organiseren, hopen we op nog meer aanmeldingen. Wij roepen daarom alle kunstenaars nogmaals op om zich te melden vóór 30 mei a.s., zodat wij een planning kunnen maken voor de inrichting van de expositie. U kunt zich aanmelden met een e-mail aan info@heusden.nl. Zodra alle aanmeldingen binnen zijn ontvangt u meer informatie.

Wilt u meer informatie over deze of andere activiteiten in het kader van 40 jaar Restauratie Vesting Heusden, dan kunt u telefonisch contact opnemen met Désirée van de Wiel (073) 513 17 89 of per e-mail info@heusden.nl.
Geplaatst op: 19 mei 2008
Agendacommissie tbv Informatieavond