Gemeente Meerssen


Persbericht van maandag 19 mei 2008

Marsna Erepenning voor:
Harie Pluymaekers & René Lahaije van SV Meerssen

Op zondag 18 mei 2008 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns de Marsna Erepenning van Verdiensten der gemeente Meerssen uitgereikt aan de heren Harie Pluymaekers (82) en René Lahaije (70) uit Meerssen. Beide heren ontvingen de Marsna Erepenning vanwege hun bijzondere verdiensten en jarenlange inzet voor voetbalvereniging SV Meerssen. De erepenningen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 90 jarig bestaansfeest van SV Meerssen.

Achtergrond
De heer Hendrik Gerardus (Harie) Pluymaekers uit Meerssen is sinds 1972 lid van voetbalvereniging SV Meerssen. Van 1972-1992 was hij jeugdleider bij SV Meerssen. Sinds 1986 is Harie Pluymaekers lid van de onderhoudsploeg van SV Meerssen. Deze ploeg draagt zorg voor de schoonmaak van het hele SV Meerssen complex en het onderhoud van de kleedlokalen, tribune en groenvoorziening.

De heer Renier Hubertus Marie (René) Lahaije uit Meerssen is sinds 1986 leider van het 1e elftal (hoofdklasse) van SV Meerssen. Hij draagt zorg voor de materialen, kleedlokalen en ondersteuning van het eerste elftal en is aanwezig bij trainingen (3x per week) en wedstrijden van het elftal. Ook de heer Lahaije is lid van de onderhoudsploeg van SV Meerssen. Samen zorgen de heren Pluymaekers en Lahaije voor de aansturing van de onderhoudsploeg van SV Meerssen.