Politie Drenthe

Maandag

Assen, 19-05-2008

Getuigen gezocht

MEPPEL De politie is op zoek naar getuigen van het volgende voorval. Op zaterdagavond rond 20.15 uur is een 17-jarige Meppelaar aangereden. De jongen reed op de fiets richting Sportpark en is op de hoek Zuiderlaan en Adriaen van Ostadelaan geraakt door een auto. De fietser kreeg door de klap een blackout. De bestuurder van de auto is doorgereden. Het gaat om een donkere auto type Sedan. Hebt u informatie over deze zaak? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 (08-137281)

Mannen aangehouden op verdenking van drugshandel

EMMEN Zondagavond kreeg de politie de melding dat er op de Oude Roswinkelerweg vanuit een auto drugs zou worden verkocht. Ter plaatste trof de politie twee verdachte voertuigen aan. Bij de controle bleken de mannen een hoeveelheid softdrugs en een groot geldbedrag bij zich te hebben. Heb gaat om een 30-jarige man uit Emmen, een 22-jarige man uit Sogel (D) en de 20-jarige man eveneens uit Sogel. Zij zijn aangehouden op verdenking van handel in drugs. De politie stelt een onderzoek in. (08-137288)

Alcomilisten aangehouden

KLAZIENAVEEN De politie heeft zondagmiddag een 23-jarige man uit Klazienaveen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man zou volgens getuigen op de Saturnusbaan en de Zuiderkeerkring roekeloos rijgedrag vertonen. De man is vervolgens aangehouden. Uit de blaasproef bleek dat de man inderdaad te veel had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en is meegenomen naar het bureau voor verhoor. (08-137261)

GASSELTE Bij een controle op de Catharinalaan is in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige vrouw uit Gasselte door de mand gevallen. Bij de ademanalyse blies de vrouw 760 ugl, wat neerkomt op een promillage van 1,7. Het rijbewijs van de vrouw in daarop ingenomen. (08-137312)

Geen kentekenplaat

GIETEN De politie heeft een 16-jarige Gietenaar bekeurd voor het rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat. Zondagmiddag werd de jongen rond 17.00 uur door agenten gecontroleerd op de Brink. De brommer was niet zijn eigendom en is door de politie meegenomen. De eigenaar moet eerst aantonen dat de brommer verzekerd is, voor hij het voertuig terug kan krijgen. (08-137290)

Geen voorrang

ASSEN Op de kruising Deelheugte/ M.L. Kingweg ontstond zondagmiddag een aanrijding. Een 53-jarige bestuurder uit Assen reed over de M.L. Kingweg en zag een medeweggebruiker die van rechts kwam over het hoofd. De 30-jarige automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. De 53-jarige bestuurder klaagde over nekklachten en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (08-137250)

Auto in brand

EMMEN Een 34-jarige Emmenaar werd in de nacht van zondag op maandag rond 03.00 uur wakker van knetterend vuur. Toen hij uit het raam keek zag hij dat de auto van zijn 44-jarige buurvrouw in brand stond. De brandweer heeft de brand aan de Valtherlaan geblust. De politie stelt een onderzoek in.(08-137319

Vrouw wordt klemgereden door eigen auto

ZUIDLAREN Zondagmorgen is een 80-jarige vrouw uit Zuidlaren met haar fiets klemgereden tegen de muur van haar schuur aan de Emmalaan. De vrouw wilde met haar 83-jarige echtgenoot vertrekken per fiets. De fietsen moesten echter nog uit de schuur worden gehaald. Om bij de schuur te komen moest de man de auto verzetten. Vermoedelijk heeft hij de auto(automaat) vervolgens in de drive-stand laten staan in plaats van de parkeerstand. De auto reed vervolgens de vrouw en haar fiets klem tegen de muur van de schuur. Met behulp van de brandweer is de auto verschoven en kon de vrouw uit de benarde positie worden bevrijd. Op het eerste gezicht leken de verwondingen mee te vallen. De vrouw is ter controle overgebracht naar het UMCG te Groningen. (08-137183)

Ongeval met vlieger

ASSEN Een 46-jarige man uit Deventer is zondagmiddag op de Haarweg gewond geraakt. De man wilde daar met nog een aantal andere personen gaan vliegeren. Bij het gereed maken van zijn vlieger stak er vermoedelijk een rukwind op. De vlieger kreeg de wind er onder en steeg spontaan op. De man bleef het handvat van de vlieger vasthouden en werd daarop enkele meters de lucht in getrokken en vervolgens los geslingerd. De man kwam vanaf deze hoogte ten val. Het slachtoffer werd door omstanders ter plaatste gestabiliseerd en vervolgens met een onbekend letsel per ambulance meegenomen naar het UMCG te Groningen.

Politie assisteert bij ongeval tussen auto en motor

HOOGEVEEN Zondagmiddag heeft er op de Hazelaarstraat een ongeval plaats gevonden tussen een 25-jarige automobilist uit Hoogeveen en een 43-jarige motorrijder uit Hoogeveen. De automobilist reed op de Hazelaarstraat, komende uit de richting van de Spireastraat. Doordat er veel geparkeerde autos in deze straat stonden stopte de automobilist om de tegemoetkomende motorrijder vrij doorgang te geven. De motorrijder zag opeens de automobilist uit de Spireastraat de Hazelaarstraat inrijden en kneep vervolgens in zijn rem. De motorrijder kwam hierbij ten val. Uit nader onderzoek van de Verkeersongevallen Analyse is gebleken dat beide bestuurders niet voldoende rechts hebben gehouden. De motorrijder is ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel. (08-137312)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten tel. 0592 - 45 1280.