Politie Haaglanden

Persberichten 19 mei

Haaglanden, 19-05-2008

Man beroofd
Den Haag Een 23-jarige Hagenaar meldde zich zondagochtend 18 mei bij het politiebureau aan de Beresteinlaan nadat hij was beroofd. Het slachtoffer was naar een feest geweest en liep omstreeks 02.00 uur s nachts via het voetpad vanaf de Meppelweg naar het Vredeoord. Daar kwam hij een groep mannen tegen die in tegenovergestelde richting liep. Het laatste dat het slachtoffer zich herinnerde was dat hij de groep voorbij liep, om vervolgens om 08.00 uur wakker te worden op een grasveld nabij de Bouwlustlaan. Toen hij weer bij bewustzijn was, bleek dat zijn portemonnee en mobiele telefoon waren weggenomen. Hij kon zich verder niets herinneren. De politie is op zoek naar getuigen die kunnen helpen bij het opsporen van de dader(s). Belt u met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M. op 0900-7000.

Getuigen straatroof gezocht
Den Haag De politie zoekt getuigen van een straatroof, gepleegd op zondagavond 18 mei omstreeks 19.50 uur op de Prinsegracht. Een 22-jarige Haagse liep met haar tas over haar schouder op de Prinsegracht, ter hoogte van de Warmoezierstraat, toen twee mannen op een scooter haar passeerden. De scooter keerde vervolgens om en passeerde de vrouw wederom waarbij de bijrijder van de scooter de tas van de vrouw van haar schouder rukte. Het slachtoffer heeft de mannen nog achtervolgd, maar verloor het tweetal op de Warmoezierstraat uit het oog. De bestuurder van de scooter was een licht getinte man van ongeveer 25 jaar oud. De man was ongeveer 1m80-1m85 lang en had een normaal (sportief) postuur. Hij droeg een helm en was donker gekleed. De bijrijder was eveneens een licht getinte man van ongeveer 20 à 25 jaar oud. Hij was 1m75-1m80 lang en had ook een normaal (sportief) postuur. Omdat hij geen helm droeg, kon het slachtoffer zien dat hij kort zwart krullend haar had, wat aan de zijkanten korter was dan bovenop. Hij was gekleed in een vermoedelijk blauw t-shirt met daarop een donkerkleurig jasje en een spijkerbroek. De scooter was vermoedelijk donkerrood van kleur.

Heeft u iets gezien van deze straatroof of denkt u te weten wie dit tweetal is? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Jan Hendrikstraat via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000

Dieven aangehouden
Den Haag Dankzij een goed signalement werden zondagavond 18 mei drie mannen aangehouden die eerder op de avond in een uitgaansgelegenheid aan het Spui goederen hadden gestolen. Nadat omstreeks 23.45 uur de diefstal van onder meer een camera en een laptop werd ontdekt, werd direct het signalement van de mogelijke verdachten doorgegeven aan surveillerende agenten in de Haagse binnenstad. Op de Herengracht zagen agenten drie mannen lopen die aan het signalement voldeden. Het drietal, Rotterdammers van 18 en 19 jaar en een 17-jairge jongen uit Capelle aan den IJssel, werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Bij de mannen vonden de agenten onder meer de ontvreemde laptop en camera. Daarnaast vonden ze nog meer goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De politie onderzoekt de zaak.

Voertuig in beslag genomen na aanrijding met geparkeerde auto Den Haag Een 28-jarige man uit Den Haag is op maandag 19 mei omstreeks 00.30 uur aangehouden wegens verdenking van rijden onder invloed van drugs. De man reed op het Kleine Loo tegen een geparkeerde personenauto. Politieagenten zagen in de auto een joint liggen. Op het bureau nam een arts bij de man een bloedproef af. De man verklaarde tegenover de agenten dat zijn stuur een afwijking naar rechts had. De auto van de Hagenaar bleek niet verzekerd te zijn en hij had geen geldig rijbewijs. Het voertuig is voor nader onderzoek in beslag genomen. Met een proces-verbaal ging de Hagenaar naar huis.

Ado-fans aangehouden
Den Haag Na de promotie van ADO naar de eredivisie, is het feest van de overwinning zondagavond geëindigd in de aanhouding van drie ADO-aanhangers. Na afloop van de wedstrijd toog een groep van ongeveer tachtig supporters richting de Haagse Binnenstad om daar de overwinning te vieren. Rond 22.00 uur werd door een aantal personen bij een horecagelegenheid aan het Plein vernielingen aangericht waarop de politie in actie kwam. De raddraaiers waren inmiddels de Spuistraat ingelopen waar het tot een treffen met de politie kwam. De agenten werden hierbij bekogeld met stenen en bierflesjes. Omdat de politie in grote getalen aanwezig was, was de situatie snel onder controle. Drie supporters, Hagenaars van 24 en 25 jaar, werden aangehouden omdat zij niet voldeden aan het bevel van de agenten om zich uit de voeten te maken. Rond 23.00 uur was de rust in de binnenstad weergekeerd.

Rijden onder invloed
Scheveningen In de vroege ochtend van zondag 18 mei zijn tijdens controles op alcoholgebruik twee mannen aangehouden. Een Poolse man van 25 jaar blies 485 ugl en kon geen rijbewijs overleggen. Hij betaalde direct een boete van 490,-. Een beginnend bestuurder uit Den Haag blies 410 ugl en raakte daarmee zijn rijbewijs kwijt. In de nacht van maandag 19 mei werden nog eens twee personen aangehouden voor rijden onder invloed. Een 48-jarige vrouw uit Wateringen blies 515 ugl en een 43-jarige man uit Den Haag blies 240 ugl. Beiden kregen een proces verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Aanrijding met letsel
Den Haag Op de kruising van de Vaillantlaan en de Parallelweg vond zondag 18 mei een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 51-jarige man uit Joegoslavië verleende op de kruising geen voorrang aan een 36-jarige Hagenaar die samen met zijn zoontjes van 8 en 14 jaar en zijn 11-jarige dochter in de auto zat. De 14-jarige jongen had last van zijn borst door de druk van de autogordel en moest naar het ziekenhuis. De ambulance vervoerde de vader met nekklachten eveneens naar het ziekenhuis. De 51-jarige man uit het voormalig Joegoslaaf werd aangehouden omdat bij controle van zijn gegevens bleek dat hij als vreemdeling gesignaleerd stond. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij zal worden overgedragen aan de vreemdelingendienst. De vader en zijn zoontje houden aan de aanrijding waarschijnlijk geen blijvend letsel over.

Huisvuil in brand
Voorburg Na een melding van een omwonende heeft de politie op zondag 18 mei om 22.10 uur een 40-jarige Voorburger aangehouden. De man had op de Holwerdalaan zijn huisvuil in een afvalbak gedeponeerd en vervolgens in brand gestoken. Hij vond het de normaalste zaak van de wereld om op deze wijze zijn afval te verwerken. De politie heeft de Voorburger aangehouden en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Onder invloed
Leidschendam/Voorburg Dit weekeinde zijn vijf automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. Voor een 23-jarige Haagse automobilist betrof het de vierde keer in anderhalf jaar. Er zal een onderzoek ingesteld worden naar de rijvaardigheid van de Hagenaar. Tegen de vijf automobilisten is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken autodief klemgereden
Rijswijk - Politieagenten zagen 19 mei om 00.50 uur een automobilist op de Laan van Wateringseveld rijden die nogal slingerde. De agenten gaven de automobilist een stopteken m, dat de bestuurder negeerde. Na een achtervolging door Den Haag en Rijswijk konden ze de klemrijden. Daarbij reed de automobilist tegen een surveillancevoertuig aan. Aan het politiebureau bleek dat de 34-jarige man uit Leidschendam-Voorburg tot eind 2009 geen auto mocht rijden omdat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. De Leidschendammer moest blazen en blies 785 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De auto waarin de man reed was even daarvoor gestolen.

Fietsendiefstal vastgelegd op camera
Delft Camerabeelden lieten zondag 18 mei om 16.35 uur zien dat twee jongens (16 jaar uit Delft) bijzondere aandacht hadden voor de gestalde fietsen aan de Coenderstraat. Agenten zagen dat één van de jongens een fietsslot had verbroken. Ze hielden de jongens aan voor fietsendiefstal.

Controle waterrecreatie
Schipluiden De politie controleerde zondag 18 mei op het water. Agenten deelden drie keer een waarschuwing uit, één voor het varen met een andere motor dan in de vergunning vermeld stond en twee keer voor het varen met een motorboot waarbij het vaarbewijs en overige voorzieningen ontbraken. Het bleek te gaan om jongeren van 13 en 15 jaar die net twee dagen eigenaar van de boot waren. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Koperdieven op het dak
Maasland Een getuige belde maandag 19 mei om 03.00 uur de politie dat er twee mannen op het dak van de sporthal aan de Hofsingel zaten. Agenten omsingelden de sporthal en hielden de twee mannen (42 en 36 jaar uit Vlaardingen) aan. Ze waren bezig koper van het dak te verwijderen. Ze zitten nog vast voor verhoor.

Snackbardieven aangehouden
Zoetermeer De politie kreeg zondag 18 mei om 13.40 uur voor de tweede maal deze maand een melding van inbraak in een snackbar aan de Piet Bakkerhove. Dieven hadden zich toegang verschaft tot de snackbar en waren en vandoor gegaan met diverse etenswaren. Eerder namen ze al een monitor en een frituurpan mee. Een getuige kon de agenten in de richting van een nabijgelegen appartement wijzen, waar de daders zich vermoedelijk schuilhielden. De agenten belden aan en de 31-jarige bewoner gaf hen toestemming binnen te komen en de woning te doorzoeken. Binnen vonden de agenten etenswaren afkomstig uit de snackbar en troffen zij ook de monitor en frituurpan aan. Onder het bed vonden de agenten nog een 23-jarige Zoetermeerder verstopt. Beiden werden aangehouden en zitten vast voor nader verhoor.