Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 19-05-2008

Auto zwaar beschadigd door brand

UTRECHT Een geparkeerde personenauto is door brand zwaar beschadigd geraakt. Politiemensen kregen maandag 19 mei omstreeks 00.40 uur een melding te gaan naar de Damraklaan. Ter plaatse zagen zij dat er brand was uitgebroken in een personenauto. De brandweer kwam ter plaatse en bluste het voertuig. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit brandstichting niet uit.

Gebouw door brand beschadigd

UTRECHT Een gebouw aan Rotsoord raakte door brand beschadigd. Politiemensen kregen zondag 18 mei omstreeks 23.40 uur een melding te gaan naar Rotsoord wegens een brand. De brandweer bestreed de brand. Op maandag 19 mei omstreeks 00.15 uur was de brand onder controle.De politie stelt een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Snelheidsovertreders betrapt

UTRECHT Bij een snelheidscontrole op de Europalaan zijn tien bestuurders betrapt op te hard rijden. Politiemensen hielden de controle zondag 18 mei van 20.30 tot 21.30 uur op de Europalaan. De hoogst gemeten snelheid werd gereden door een 21-jarige bestuurder uit Uithoorn. Hij bestuurde een taxi en reed met 105 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan. Gezien de overschrijding van meer dan 50 kilometer werd zijn rijbewijs en taxivergunning ingevorderd.

Fietser gewond

UTRECHT Een 59-jarige fietser uit Utrecht liep bij een val een flinke hoofdwond op. Politiemensen stonden zondag 18 mei omstreeks 20.00 uur op de Anton Geesinkstraat ter afhandeling van een ander ongeval, toen zij een klap hoorde. Uit onderzoek bleek dat de fietser onderuit was gegaan omdat hij naar het andere ongeval keek. Voordat hij met zijn hoofd tegen het wegdek sloeg, raakte hij met zijn hoofd een geparkeerde bestelauto. Politiemensen verleenden eerste hulp aan de onfortuinlijke Utrechter en drukten de hevig bloedende hoofdwond dicht. De man werd met een ambulance naar het Oudenrijn ziekenhuis vervoerd.

Man vernielt ruit woning

UTRECHT Een 50-jarige man uit Utrecht is aangehouden omdat hij een ruit van een woning had vernield. Politiemensen kregen zondag 18 mei omstreeks 19.10 uur de melding te gaan naar de Omloop. Daar had een getuige gezien dat de man aan de achterzijde van de woningen mogelijk een ruit had vernield. Politiemensen namen poolshoogte en zagen dat er inderdaad een ruit was vernield van een niet bewoonde woning. In de omgeving werd de Utrechter aangetroffen die voldeed aan het signalement waarop hij werd aangehouden.

De Utrechter kwam tot zijn daad uit frustratie omdat hij geen onderdak heeft en de leegstaande woning wilde kraken. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen

UTRECHT Twee Utrechters van 17 en 21 jaar zijn aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een motorblok van een bromfiets. Politiemensen kregen zondag 18 mei omstreeks 16.45 uur een melding te gaan naar de Gambiadreef. Daar zouden enkele personen bezig zijn om een bromfiets te ontdoen van onderdelen. Het inmiddels verwijderde motorblok zou in een winkelwagen worden vervoerd. De betrokken personen zouden volgens de melder nu richting de Carnegiedreef lopen. Politiemensen zagen in het park twee personen lopen die voldeden aan het signalement. Die zetten het op een rennen en na een achtervolging door park de Gagel en de Marokkodreef konden de twee uiteindelijk op de Oranjerivierdreef worden aangehouden. De twee werden ingesloten en inverzekeringgesteld. De gestripte bromfiets is veiliggesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een verkeerscontrole op de Europalaan zijn 28 bestuurders bekeurd. De controle vond plaats zondag 18 mei tussen 15.30 en 17.00 uur. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, het in de hand houden van mobiele telefoons, technische gebreken aan aanhangwagens.

Man aangehouden

UTRECHT Een 31-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van diefstal van een damesfiets. Een politieman in vrije tijd zag de Utrechter zondag 18 mei omstreeks 08.20 uur op de Catharijnesingel rommelen aan een gestalde fiets en er daarna op wegfietsen. De politieman belde direct naar de politiemeldkamer en bleef de Utrechter volgen. Toegesnelde politiemensen konden de Utrechter nog op de Catharijnesingel aanhouden. De man werd ingesloten. De damesfiets werd veiliggesteld in afwachting van teruggave aan de rechtmatige eigenares.