Gemeente Bussum

Koninklijke Onderscheiding voor Bussumer Ernst-Daniël Smid

Op vrijdag 9 mei jl. heeft burgemeester Schoenmaker aan de heer Ernst-Daniël Smid (bariton) namens H.M. de Koningin de versierselen van het Ridderschap uitgereikt.

De heer Smid is in theater Spant! benoemd tot Ridder in de Orde van de Oranje-Nassau; hij kreeg deze onderscheiding bij gelegenheid van zijn 30-jarige artiestenloopbaan.

In zijn toespraak benadrukte de burgemeester dat Ernst Daniël Smid zich al 30 jaar lang op exceptionele wijze verdienstelijk maakt voor de klassieke muziek en daarmee voor een belangrijke, unieke tak van sport in de kunstsector. Het talent van de heer Smid dwingt veel respect af, alsmede de wijze waarop hij dat talent heeft ingezet voor de samenleving. De burgemeester noemde Ernst-Daniël Smid een van de eminentste inwoners van de gemeente Bussum. De heer Smid bouwde zijn carrière geleidelijk op vanuit een klein theater tot en met de prestigieuze Carnegie Hall in New York. U bent in Nederland een bekend en gerenommeerd musicus die het gepresteerd heeft om velen te interesseren en te inspireren voor de klassieke muziek in al haar facetten, aldus burgemeester Schoenmaker.