Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 mei 2008

Aanhouding na diefstal dakgoten

Almelo

Een 24-jarige man uit Almelo is zondag 18 mei aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal van een aantal dakgoten vanaf een bouwterrein in Almelo.

Door een getuige werd zondagmiddag 18 mei om ongeveer 13.45 uur doorgeven dat er vanaf een bouwterrein aan de Van Houtenhof in Almelo dakgoten werden gestolen. De dakgoten zouden door een tweetal mannen zijn neergelegd achter een woning aan het Talmahof, ook in Almelo.

Achter de woning aan het Talmahof werden meerdere in elkaar gevouwen dakgoten aangetroffen die in beslag genomen zijn. Een verder onderzoek werd ingesteld en naar aanleiding hiervan werd in de loop van de zondagmiddag een 24-jarige Almeloer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de diefstal. De 24-jarige is in de loop van de zondagavond voor verder onderzoek in verzekering gesteld en het onderzoek wordt dan ook nog voortgezet. (08-062715)

Rijbewijs ingevorderd i.v.m. overmatig alcoholgebruik

Holten

Van een 29-jarige Poolse automobilist is zondagmiddag 18 mei het rijbewijs ingevorderd omdat hij veel te veel alcoholische versnaperingen tot zich had genomen.

Surveillerende politiemensen zagen zondagmiddag 18 mei om ongeveer 17.00 uur op het doodlopende deel van de Langstraat in Holten een personenauto staan die bijna in de sloot terecht was gekomen. Op het moment dat de politiemensen de auto wilden controleren reed de bestuurder achteruit. Bij controle bleek dat hij, een 29-jarige uit Polen afkomstige man, behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.12 promille uit en werd na overleg met de officier van justitie het rijbewijs van de 29-jarige ingevorderd. De man is middels een tolk gehoord en hem is uitgelegd wat de verdere procedure zal zijn. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (08-062755)

Eenzijdige aanrijding, bestuurder gewond naar ziekenhuis

Den Ham

Een 73-jarige automobilist is zondagmorgen 18 mei gewond geraakt bij een aanrijding waarbij hij om nog onduidelijke reden in de sloot naast de Vroomshoopseweg in Den Ham tot stilstand was gekomen.

Zondagmorgen 18 mei werd om ongeveer 11.10 uur gemeld dat er op de Vroomshoopseweg in Den Ham een aanrijding had plaatsgevonden. Bleek dat een 73-jarige automobilist uit Den Ham om nog onduidelijke reden met zijn auto van de weg was geraakt en in de sloot tot stilstand was gekomen. Hij is door een ambulance met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is afgesleept. (08-062670)

Motorrijder gewond bij aanrijding

Rossum

Een 23-jarige motorrijder uit Weerselo is zondagmiddag 18 mei gewond geraakt op de Everlostraat in Rossum.

Zondagmiddag 18 mei werd om ongeveer 17.25 uur gemeld dat op de Everlostraat in Rossum een motorrijder onderuit was gegaan. Bleek dat een 23-jarige motorrijder uit Weerselo, samen met wat vrienden aan het toeren was geweest. Op de Everlostraat was hij om onduidelijke reden met zijn voorwiel in de berm gekomen en had daardoor de controle over zijn motor verloren. Hierdoor kwam hij tegen een boom tot stilstand. Met onbekend letsel is de 23-jarige door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-062758)

Bestuurder hardnekkig ook na invordering rijbewijs

Enschede

Een 53-jarige man uit Ambt-Delden is zondagavond de 18e mei cq maandagmorgen 19 mei tot twee keer toe aangehouden omdat hij met de nodige alcohol op in een auto reed. De tweede keer zelfs nadat na de eerste keer zijn rijbewijs was ingevorderd.

Zondagavond 18 mei om ongeveer 23.05 uur werd op de Haaksbergerstraat in Enschede een automobilist gecontroleerd. Hij, een 53-jarige man uit Ambt-Delden, bleek de nodige alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen en werd aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 2.10 promille uit en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Nadat hem proces-verbaal was aangezegd is hij heengezonden.

Maandagmorgen de 19e mei om ongeveer 01.15 uur werd door dezelfde politiemensen gezien dat de 53-jarige opnieuw achter het stuur van zijn auto was gaan zitten en was weggereden. Hij werd opnieuw aangehouden en meegenomen naar het bureau waar voor de 2e keer de ademanalyse werd afgenomen. Deze keer wees deze 2.18 promille uit. De man verklaarde dat hij nadat hij de eerste keer het politiebureau had verlaten nog even iets was gaan drinken en daarna naar zijn auto was gelopen.

Opnieuw zijn hem de nodige processen-verbaal aangezegd, nu niet alleen voor het rijden onder invloed, maar ook voor het rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. (08-062860)

Controles door flora- en faunabeheerders

Holten / Nijverdal

Afgelopen weekend zijn door de politie Twente samen met een aantal flora- en faunabeheerders, bijzondere opsporingsambtenaren, op zowel de Holterberg als de Nijverdalseberg, controles uitgevoerd in het kader van de Flora- en Faunawet.

Zowel zaterdag 17 mei als zondag 18 mei zijn op de Holterberg in de omgeving Holten en op de Nijverdalseberg in Nijverdal controles gehouden in het kader van de Flora- en Faunawet. Door een aantal medewerkers van de politie Twente werd samen met een aantal bijzondere opsporingsambtenaren die bevoegd zijn in het kader van de Flora- en Faunawet, o.a. gecontroleerd op de aanwezigheid van crossers en het niet aangelijnd hebben van een hond.

Zaterdag werden drie crossers aangetroffen waarvan er eentje, na het krijgen van een stopteken, in reed op een van de bijzondere opsporingsambtenaren, die door aan de kant te springen erger kon voorkomen. De drie gingen er vandoor en zijn niet meer achterhaald, maar een onderzoek naar hen wordt ingesteld.

Verder hebben zowel zaterdag als zondag een aantal mensen een proces-verbaal gekregen voor het niet aangelijnd hebben van hun hond en het aanwezig zijn op verboden terrein i.v.m. het broedseizoen. (08-062731 - 08-062734)

Opnieuw diefstal van elektriciteitskabel

Delden

Voor het tweede achtereenvolgend weekend is er vanaf de Watertorenstraat in Delden een hoeveelheid stroomkabel gestolen. De politie is op zoek naar getuigen.

Afgelopen weekend is er wederom een hoeveelheid stroomkabel, ongeveer 2000 kilo, ontvreemd vanaf een bouwterrein aan Watertorenstraat in Delden. Ongeveer 60 tot 70 meter kabel is weggenomen. Het gaat om de kabel die loopt van een verdeelkast naar een hijskraan.

Hetzelfde heeft ook in het weekend van 10 en 11 mei plaatsgevonden. Het vermoeden is dat ook deze keer e.e.a. met meerdere personen is gedaan en dat de kabel is ingeladen in een groter voertuig, mogelijk een bestelauto, die onderaan het talud van de Rondweg in Delden heeft gestaan.

De politie is nu op zoek naar getuigen die mogelijk e.e.a. hebben gezien of naar mensen die weten wie deze diefstallen hebben gepleegd. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hof van Twente van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-062962)

053-4555588


---- --