Saxion Hogescholen
BR>

ma 19 mei 2008

Hoog(s)tepunt uitbreiding Stadscampus Saxion
/files/storage/mnc/Bijlage 1 Nieuwbouw Van Galenstraat.jpg

De Stadscampus van Saxion wordt uitgebreid met een grensverleggende nieuwbouw aan de Van Galenstraat. De moderne, sobere architectuur sluit naadloos aan op het oude ambachtelijke De Maere. De betonnen gevels krijgen een aan stalen draagarmen bevestigde glazen tweede huid. Dit geeft het 8.500 m² grote complex met zijn 9 verdiepingen een transparant uiterlijk. Het in het oog springend bouwwerk is een aanwinst voor de stad Enschede.

Saxion en het ROC van Twente werken in De Maere bij een aantal opleidingen samen. Door het gezamenlijk gebruik van deze nieuwbouw en De Maere, hebben studenten en docenten van beide opleidingsinstituten ieder hun eigen plek, maar zullen zij elkaar wel voortdurend ontmoeten.

Met ingang van september van dit jaar, zullen de hbo-ers van Saxion en de mbo-ers van het ROC van Twente ruimten en faciliteiten met elkaar delen. Een goed voorbeeld hoe opleidingen naadloos op elkaar kunnen aansluiten.

De symbolische `eerste paal' van de Van Galenstraat wordt geslagen op vrijdagmiddag 16 mei om 15.45 uur in de centrale hal van de Stadscampus van Saxion in aanwezigheid van drs. J.W. Boomkamp, voorzitter van de Raad van Bestuur en architect ir. H. Abels. Aansluitend kunnen de aanwezigen virtueel genieten van een panoramisch uitzicht vanaf het toekomstige dakterras van het zevenendertig meter hoge gebouw.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------

Meer informatie:

De heer R. Admiraal, directeur dienst Interne en Externe Betrekkingen, tel. 053 - 487 16 31, e-mail r.admiraal@saxion.nl of De heer S.A. Wichers Schreur, directeur Facilitair Bedrijf Saxion Hogescholen, tel. 053 -487 19 25 e-mail s.a.wichersschreur@saxion.nl