Gemeente Enschede

Winkels binnenstad worden gecontroleerd door Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)

Brand- en inbraakveiligheid

Op maandag 19 en dinsdag 20 mei wordt er een KVO-check gehouden bij de winkeliers van de binnenstad. Zowel de brandweer als de politie gaan bij de winkeliers langs om, aan de hand van een checklist, een controle uit te voeren. Er wordt gecontroleerd op brand- en inbraakveiligheid.
Het doel van de KVO-check is niet om handhavend op te treden maar om de aangesloten ondernemers voorlichting te geven over hoe hun winkel goed kan scoren op het gebied van veiligheid. Alleen winkels die zijn aangesloten bij het KVO en niet in het bezit zijn van een reguliere gebruiksvergunning kunnen bezoek van de brandweer en politie verwachten.

Na afloop van de check ontvangen de winkeliers een rapportage, waarin ze kunnen zien op welke onderdelen ze goed scoren en waar verbetering mogelijk is. Daarnaast wordt het Keurmerk Veilig Ondernemen nog eens onder de aandacht van de winkeliers gebracht inclusief de voordelen die het keurmerk met zich meebrengt.

De KVO-check is op maandag 19 mei van 12.00 tot 16.00 uur en op dinsdag 20 mei van 10.00 tot 16.00 uur. De veiligheidscheck richt zich op de volgende winkelstraten:
De Klomp (Centrum), Kalanderstraat, Van Heekplein, De Klanderij, Dagmarktstraat, Van Loenshof, Zuiderhagen, Raadhuisstraat, Pijpenstraat en Zuidmolen

19 mei 2008