Politie Zuid-Holland-Zuid

19/05 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 19-05-2008 o Persberichten district I

OP DE BROMFIETS OP DE N3
DORDRECHT Twee mannen van 19 en 20 jaar uit Frankrijk zijn zondagmiddag 18 mei door de politie aangehouden. De twee reden op de bromfiets op de N3. Dit is verboden. Ze werden opgemerkt door agenten en vervolgens aangehouden. In de buddyseat van de bromfiets vond de politie een busje CS-gas. Dit is verboden in Nederland en dus in beslaggenomen. De jongens verklaarden niet te weten dat ze niet op de snelweg mogen rijden met een bromfiets. Ze waren onderweg naar Amsterdam. De onderbroken rit is hen duur komen te staan. Ze werden bekeurd voor het busje CS-gas (250 euro) en met de bromfiets rijden op de snelweg (160 euro).

ONDER INVLOED OP DE BROMFIETS
DORDRECHT Een 49-jarige man uit Dordrecht is zondagavond 18 mei door de politie aangehouden op de De Savornin Lohmanweg. De man reed daar al slingerend op zijn bromfiets op de weg. Voldoende aanleiding voor surveillerende agenten om de bromfietser te controleren. De man bleek danig onder invloed van alcohol. Hij blies 1,9 promille. Gezien recidive op dit gebied, werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd na verhoor op het politiebureau heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

MEISJE (10) REDT INVALIDE MAN UIT SLOOT

DORDRECHT - Dankzij de hulp van een 10-jarig meisje uit Dordrecht is zondagmiddag 18 mei een 57-jarige man uit Dordrecht gered. De man was met zijn invalidenwagentje in de sloot terechtgekomen op de Oudendijk. Het meisje fietste op dat moment over de dijk om haar broertje te zoeken. Ze hoorde iemand om hulp roepen en ging er direct op af. De 10-jarige zag de man in de sloot liggen en riep de hulp in van omwonenden. Direct werd 112 gebeld, twee buurtbewoners sprongen de sloot in om het hoofd van de man boven water te houden. Met hulp van personeel van ambulance, brandweer en politie werd de man uit het water gehaald. Hij raakte gelukkig niet gewond. De geschrokken man is het meisje en de twee mannen zeer dankbaar voor hun alerte optreden. De politie dankt hen ook voor het snelle optreden. De drie zullen op persoonlijke wijze worden bedankt voor hun inzet.