Gemeente Rotterdam

Creative Factory officieel geopend Donderdag 15 mei is de Creative Factory officieel geopend door burgemeester Opstelten. Gevestigd in een voormalige graansilo aan de Maashaven is dit het nieuwe lanceerplatform voor creatief talent. In de Creative Factory zijn ruim 60 bedrijven, goed voor zon 120 arbeidsplaatsen, gehuisvest die ondernemen op het gebied van media, mode, muziek, ontwerp én zakelijke dienstverlening. Hiermee is het een nieuwe plek in Rotterdam-Zuid voor economische, culturele en sociale ontwikkeling.

De transformatie van de monumentale graansilo in een bedrijfsverzamelgebouw voor zowel startende als bestaande ondernemers in de creatieve sector, heeft geresulteerd in een aantrekkelijke vestigingsplaats op Zuid. Wethouder Dominic Schrijer: Het aantal inschrijvingen voor een werkplek in de Creative Factory is ruim vijf keer zo groot als de beschikbare ruimte. Dat zegt genoeg. Om de ondernemers een optimale start te bieden worden vele faciliteiten geboden. Zo krijgen ondernemers coaching, staan er presentatiezalen tot hun beschikking en matcht de Creative Factory ondernemers actief aan elkaar.

De Creative Factory is een initiatief van Koos Hanenberg. Vanaf 2006 heeft hij samen met de gemeente Rotterdam het idee uitgewerkt. Het gebouw is ontwikkeld met behulp van het Project Kansenzones. Dit is een initiatief van de Rijksoverheid en de gemeente Rotterdam om wijken in Rotterdam-Zuid een economische impuls te geven. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de verbouwing van de graansilo en creëerde letterlijk ruimte voor ondernemers.

Bron: Economie, 19-05-2008