Eerste Vodafone medewerkers in hoofdkantoor Q-Port

19/05/2008 13:51

Vodafone Libertel NV

'Hallo Amsterdam' campagne kleurt stad rood

19 mei 2008 - Vodafone opent vandaag de deuren van zijn tweede hoofdkantoor in Amsterdam voor de eerste medewerkers van wat zal uitgroeien tot een groep van 350 mensen waaronder acht directieleden. Het hoofdkantoor is nu gevestigd in Q-Port nabij Amsterdam Sloterdijk. In 2010 zal Vodafone verhuizen naar de definitieve locatie op Oosterdokseiland (ODE), pal naast het Centraal Station. Om Vodafone's aanwezigheid in Amsterdam te markeren, is een unieke outdoor campagne gestart waarin Vodafone zich voorstelt aan de stad en aan potentiële nieuwe medewerkers.

Sinds 12 mei worden grote delen van Amsterdam rood gekleurd door een opvallende outdoor campagne van Vodafone. Op 400 typisch Amsterdamse plekken zoals bijv. het Vondelpark tonen de plaatselijke abri's en billboards teksten als "Hallo Vondelpark". Hiermee stelt Vodafone zich op een originele manier voor aan de stad Amsterdam. Een deel van de outdoorcampagne, niet alleen via (mobiele) billboards maar ook via Boomerang cards, bierviltjes, posterscreens etc. richt zich op potentiële werknemers met een verwijzing naar de vacaturesite van Vodafone.

Vodafone is achter de schermen al langer bezig zijn banden met de stad te verstevigen. Zo trad het bedrijf recent toe tot Amsterdam Partners, kondigde Vodafone aan founding partner te worden van Mobile Monday Amsterdam, werd het lid van ECP.nl en het Interactive Advertising Bureau (IAB) en sponsor van Poëzie in het Park. Op korte termijn zullen meer aankondigingen volgen.

Oktober vorig jaar maakte Vodafone Nederland bekend met een aantal commerciële afdelingen naar Amsterdam te verhuizen. In het kader van zijn groeistrategie wil Vodafone dichter bij de belangrijkste klanten, businesspartners, belanghebbenden en markttrends zitten.

/ / / / / / / / / / / / /


- 126 verschillende poster versies zijn ontwikkeld:

93 versies uniek voor een typisch Amsterdamse locatie. Deze posters worden ook alleen op die specifieke locatie geplaatst, zoals bijvoorbeeld:


- Hallo Artis


- Hallo Museumplein


- Hallo Centraal Station


- Hallo Melkweg

17 versies typisch voor Amsterdam, maar op meerdere plekken inzetbaar. Voorbeelden:


- Hallo woonboten


- Hallo Ciske


- Hallo grachten

16 versies gericht op potentiële werknemers met een link naar de vacaturesite:


- Hallo marketeer


- Hallo CRM specialist


- De posters zijn in totaal op 400 plekken in Amsterdam te zien en kleuren de stad rood. Ook de burgemeester van Amsterdam heeft toegestemd in een persoonlijke variant die op meerdere plekken staat: "Hallo Job".

Over Vodafone Libertel B.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele communicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van Vodafone Group, het meest toonaangevende communicatiebedrijf ter wereld met proportioneel 252 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 25 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 39 landen.