Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


uitgelopen

Team 229 "HHSK de waterdragers" heeft de Roparun uitgelopen

Gedurende het pinksterweekend heeft een team bestaande uit acht lopers, zes fietsers, vier chauffers, vier verzorgers en één captain de Roparunroute met succes afgelegd. Het loopteam bracht het op om het 533,6 km lange parcours in 45 uur 55 minuten en 22 seconden af te leggen. Hun gemiddelde snelheid gedurende deze twee aaneengesloten dagen bedroeg 11, 62 km per uur en was daardoor hoger dan de eigen verwachting.

Tijdens de estafetteloop werden de lopers voor en achter geflankeerd door de fietsers die tevens de koers bepaalden. Deze fietsers hebben zo met z'n zessen ook een grote fysieke prestatie geleverd. De lopers liepen door de bank genomen 'rushes' van 1,5 kilometer waarna zij door een andere loper werden vervangen. Dit betekende dat telkens een busje met lopers (en een reservefietser) in de drukte langszij moest rijden en voor de loper de wisselloper af moest zetten. Deze verantwoordelijke chauffeurstaken werden door op professionele wijze verricht.

Op de basiskampen alwaar men zich kon opfrissen, laven, voeden en kort slapen werd vakkundig gemasseerd. De teamcaptain moest vooral de zenuwen beheersen en de teamspirit op het juiste, meestal hoge, niveau houden.

Het initiatief voor de deelname ontstond in 2007 toen vast kwam te staan dat opnieuw een collega erstig en ongeneeslijk ziek was. Zijn uitspraak om staand afscheid te nemen van de organisatie heeft het e.e.a. aan het rollen gebracht. Inmiddels is hij op 30 maart 2008 overleden.

De deelname aan de Roparun werd mogelijk gemaakt door het hoogheemraadschap die vanuit het verkiezingenbudget een sponsorbijdrage voor zijdelingse reclame had gereserveerd. Daarnaast konden nog andere sponsoren worden verleid en leverde een kunstveiling maar lieft ruim EUR 4.000,- op. Het totale sponsorbedrag dat met alle activiteiten, zoals lotenverkoop en spinning werd opgehaald, bedraagt naar verwachting meer dan EUR 15.000,-. Dit bedrag komt ten goede aan het goede doel van de Paliatieve Zorg van de Stichting Roparun.

De loop werd op de Coolsingel in een feestelijk jasje afgesloten. De trotse deelnemers ontvingen daar uit handen van de captain een medaille. Ook het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap was bij deze finish aanwezig en vol lof over het huzarenstukje dat het team 229 had geleverd.

U kunt alles nog eens nalezen op de website van de HHSK Waterdragers www.hhskdewaterdragers.nl! Hierop zijn in de komende maand nog diverse foto's en filmbeelden te zien.

roparun_small.jpg (23 Kb)