BOVAG start garantiefonds voor rijlessen

19/05/2008 14:43

Bovag

Steeds meer cursisten kopen bij rijscholen een lespakket, waarmee zij vooruit betalen voor een serie rijlessen. Maar soms gaat de gekozen rijschool failliet voordat die lessen gegeven zijn. Dan blijft de cursist gedupeerd achter. Het geld is weg, maar de rijlessen worden nooit meer geleverd.

BOVAG garandeert dat die nachtmerrie vanaf 1 juli verleden tijd zal zijn. Want cursisten die een lespakket hebben gekocht bij een BOVAG-rijschool die failliet gaat, krijgen bij een andere aangesloten rijschool alsnog de betaalde lessen. De regeling is te vergelijken met de Stichting Reisgelden Garantiefonds (SGR) uit de reiswereld.

BOVAG Rijscholen heeft, samen met verzekeraar Bovemij uit Nijmegen, daarvoor het BOVAG Garantiefonds Rijscholen (BGR) ontwikkeld. In het onverhoopte geval dat een BOVAG rijschool failliet gaat, zorgt het BGR ervoor dat de consument niet met de gebakken peren blijft zitten.

Tijdens de vandaag gehouden Jaarvergadering kon scheidend voorzitter Boudewijn Bruinsma van BOVAG Rijscholen dit Garantiefonds bekendmaken. De afgelopen drie jaar heeft hij zich, uiteraard onder veel meer, in het bijzonder sterk gemaakt voor deze garantieregeling.

"Zeker van je zaak zijn, zo kennen consumenten de BOVAG. Die zekerheid en betrouwbaarheid golden altijd al voor onze rijscholen, maar nu komt daar dus een garantieregeling bij. Geweldig dat het risico met vooruitbetaalde rijlessen nu tot het verleden behoort. Dat geeft de consument nóg een belangrijke reden om zijn of haar rijopleiding liefst door een BOVAG-rijschool te laten verzorgen. Ik zie dit ook wel een beetje als een kroon op mijn bestuurswerk", aldus Bruinsma.

http://www.bovag.nl
BOVAG