Gemeente Eemnes

Persberichten

Koninklijke Onderscheiding voor oprichtster toneelvereniging Deo et Arti

De versierselen van de onderscheiding zijn haar opgespeld door burgemeester Roland van Benthem, tijdens de opening van het nieuwe theater van Deo et Arti. Met groot enthousiasme zette hij deze kroon op de feestelijkheden voor de toneelvereniging.

Mevrouw Burgering is 83 jaar en was in 1948 medeoprichtster van de toneelvereniging waar ze met hart en ziel jarenlang allerlei werk deed. Ze was niet alleen bestuurslid, maar ook kleedster, rekwisiteur, commissielid en souffleuse. Zelf stond ze regelmatig op het toneel in verschillende rollen.
Al vanaf haar intrede bij de vereniging heeft zij zich als bindend element gemanifesteerd. Dat is nog steeds het geval, ondanks haar hoge leeftijd. Onlangs legde zij de eerste steen van het nieuwe theatertje dat in de plaats is gekomen van het afgebrande RK Verenigingsgebouw. Deo et Arti benoemde mevrouw Burgering al eerder tot Erelid en Moeder van de vereniging.
Naast haar werkzaamheden voor de toneelvereniging heeft zij ook nog vrijwilligerswerk gedaan voor de Gooise Operette, Verpleeghuis Zonnehoeve en buurthuis De Lelie in Hilversum.

(Gepubliceerd 19-05-2008)