Gemeente Duiven


Koninklijke Onderscheiding voor mevrouw H.D. (Hetty) van Elburg-Smith
---

Op zaterdag 17 mei 2008 ontving mevrouw Hetty van Elburg-Smith uit handen van burgemeester Henk Zomerdijk een Koninklijke Onderscheiding.

Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

foto mevrouw H.D. (Hetty) van Elburg-Smith De onderscheiding werd uitgereikt ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Pax Kinderhulp Westervoort/Duiven . Mevrouw van Elburg ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar vele werkzaamheden voor Pax Kinderhulp.

1983-heden: Hetty van Elburg was gastouder (de eerste jaren) en is voorzitter van de werkgroep (sinds 1998) van Pax Kinderhulp Westervoort - Duiven. Hetty is de drijvende kracht achter deze werkgroep en is tijdens de weken voordat de Poolse kinderen naar Nederland komen actief bezig met de organisatie hiervan, zodat alles voor de gastgezinnen naar wens verloopt.

Als voorzitter van Pax Kinderhulp is zij het hele jaar actief met het werven van sponsoren voor het project. Het werven van gastgezinnen is voor de werkgroep belangrijk en heeft steeds haar aandacht. Het aantal deelnemende kinderen wordt mede bepaald naar het aantal gastgezinnen, hoe meer gezinnen des te meer kinderen kunnen vakantie houden in Nederland. Daarbij verricht zij tevens werkzaamheden voor de landelijke organisatie. De Poolse kinderen krijgen de volle aandacht van Hetty, zij bezorgt hen drie vakantieweken in Nederland met tal van activiteiten die Hetty samen met de werkgroep organiseert. Tevens reist zij mee als begeleider van de kinderen naar en van Polen.

Fotografie Marion Keijzer