Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 19 mei 2008

Zaanstreek-Waterland, 19-05-2008 o Overval mislukt, snelheid en woninginbraken

Woninginbraken

Purmerend, zondag 18 mei 2008, 16:57 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak ineen woning aan de Walakker. De bewoners hadden de woning afgesloten om één uur 's middags. Bij thuiskomst rond vijf uur in de middag troffen zij een ravage aan in hun woning. Een raam aan de achterzijde was geforceerd en kasten en kamers waren doorzocht. Er wordt onder meer een laptop, een spelcomputer, sieraden en een tas vermist.

Hobrede, zondag 18 mei 2008, 19:23 uur.

Een bewoner van een bungalow in Hobrede ontdekte na een nachtje weg dat er was ingebroken in zijn huis. Foto apparatuur, geld en sieraden worden vermist. Men wist binnen te komen door het forceren van een raam aan de achterzijde. Forensische Opsporing stelt bij de inbraken een sporenonderzoek in.

Vuurwapen en honkbalknuppel

Purmerland, 18 mei 2008.

De politie heeft een 19-jarige Purmerender en zijn 22-jarige broer uit Hoofddorp aangehouden als verdachten van bedreiging en mishandeling. Het tweetal was ontboden aan het bureau omdat zij op zondag 11 mei in Purmerland een 17-jarige fietser uit Amsterdam zouden hebben bedreigd met een vuurwapen en hebben geslagen met een honkbalknuppel. Ook zou het tweetal de fiets van het slachtoffer hebben meegenomen. De verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De wapens en de fiets zijn nog niet aangetroffen.

Overval mislukt

Wijdewormer, zondag 18 mei 2008, 01:22 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een mislukte overval op een echtpaar aan de Zuiderweg. De mensen werden wakker gebeld en er bleek een man voor de deur te staan. Toen hij niet werd binnengelaten kwam er een tweede man bij die met de eerste probeerde naar binnen te dringen. De bewoners hebben flink kabaal gemaakt en wisten de deur te sluiten. 112 werd gebeld maar de daders werden niet meer aangetroffen. De recherche heeft buurtonderzoek gedaan en er werd sporenonderzoek verricht.

Teveel gedronken

Purmerend, 17 mei 14:15-21:15 uur

Zaterdag heeft de politie twee 40-jarige Purmerenders aangehouden wegens het rijden onder invloed. De eerste bestuurder werd om 15:45 uur aangehouden tijdens een alcoholcontrole op de Jaagweg, ter hoogte van het Tramplein. Behalve dat de man onder invloed reed (0,45), had de man ook geen rijbewijs. Dit bleek namelijk ongeldig te zijn verklaard. De tweede bestuurder viel 's avonds op de Waterlandlaan door de mand. Hij had een alcoholgehalte van 0,85. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de controles werden in totaal 554 bestuurders gecontroleerd.

Zondagmiddag werd opnieuw een alcoholcontrole gehouden op de Waterlandlaan en werden 233 bestuurders aan de kant gezet. Deze keer had niemand teveel gedronken. Wel werden zeven boetes uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, het rijden met een opgevoerde bromfiets (5x)en een bromfiets met een defecte rem.

Twee keer zo hard als toegestaan

Wormer, 18 mei, 19:00 en 20:30 uur

In Engewormer heeft de politie zondagavond het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Wormer. De automobilist haalde een snelheid van 125 km per uur waar 60 km per uur is toegestaan. Tussen 19:00 en 20:30 uur werden nog vier overige bestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de snelheidslimiet en werden nog eens 141 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Een 48-jarige automobilist uit Wormer had teveel gedronken (0,9) en kreeg een rijverbod van drie uren en een proces-verbaal. Ten slotte werden nog twee bestuurders bekeurd voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs en het rijden met aanhangwagen zonder rijbewijs BE.

Hardrijders

Watergang, zaterdag 17 mei, 7:45-12:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Jaagweg reden zaterdagochtend 81 bestuurders te hard. De hoogste snelheid bedroeg 111 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Van ruim tweeduizend voertuigen werd de snelheid gemeten.

35 km per uur te hard

Zaandam, 17 mei, 14:30-17:00 uur

Op de Kepplerstraat werd zaterdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 85 km per uur. Zo'n 900 voertuigen passeerden de radarauto terwijl 67 bestuurders trapten het gas te ver in trapten.

Te hard

Purmerland, 17 mei, 14:15-17:10 uur

In Purmerland werd zaterdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 80 km per uur. Tijdens de snelheidscontrole hadden 86 van de 569 voertuigen, uit beide richtingen, meer dan 56 km per uur op de teller staan.

Nauwelijks hardrijders

Katwoude, 17 mei, 15:30-16:40 uur

Op de Hoogedijk heeft de politie zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Slechts twee bestuurders hielden zich niet aan de limiet terwijl een zestigtal voertuigen de radarauto passeerde. De hoogste snelheid bedroeg 86 km per uur bij een toegestane snelheid van 60 km per uur.

56 km per uur te hard

Oostzaan, 17 mei 06:45 uur

Op de A8 hebben agenten in een onopvallende videoauto zaterdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige man uit Graft. De man haalde met zijn personenauto een snelheid van 156 km per uur waar 100 km per uur is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.