Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 19-05

BERGEN OP ZOOM, 19 mei 2008

Man overleden na bedrijfsongeval

MOERDIJK: Bij een bedrijfsongeval aan de Vlasweg is maandagochtend een 49-jarige man uit Nuenen overleden. De man was even voor 08.00 uur aan het werk bij een in afbraak zijnde loods. Hij liep over het golfplaten dak en ging op een lichtdoorlatende golfplaat staan, die niet bedoeld is om overheen te lopen.

Door de vervuiling van het dak was het verschil tussen de twee platen vermoedelijk niet te zien. De man viel ongeveer 10 meter naar beneden en stootte hierbij zijn hoofd. Ambulancepersoneel en politie hebben gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed aan inwendig letsel en een schedelfractuur.

Technisch onderzoekers van de politie stellen een onderzoek in en de arbeidsinspectie wordt in kennis gesteld. De politie stelde de familie van het slachtoffer in kennis van zijn overlijden. Voor de collega's van het slachtoffer is slachtofferhulp geregeld.

Man aangehouden na huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie hield dinsdag even na middernacht een 42-jarige man uit Halderberge aan voor vernieling en mishandeling. De man werd aangehouden in het huis van zijn 38-jarige vriendin in het centrum van Oudenbosch. De man zou zijn vriendin hebben mishandeld door haar van haar bed te trekken en tegen de muur te gooien, waardoor ze ten val kwam. Ook vernielde de man een ruit van de woning. De vrouw deed aangifte. Ook van haar 16-jarige zoontje is aangifte opgenomen van diefstal. De verdachte zou zijn pinpas zonder toestemming hebben meegenomen. De politie hield de verdachte aan en sloot hem in. Bij zijn aanhouding bleek hij in bezit te zijn van de pinpas. De verdachte ontkende bij verhoor de pas te hebben weggenomen. Ook ontkende hij de vrouw te hebben mishandeld.

Drietal aangehouden voor brandstichting

OUDENBOSCH: De politie hield op zondagavond drie verdachten aan voor brandstichting. Om 19.30 uur meldde een getuige brand bij een leegstaand pand aan de Churchillaan. Hier bleken een schutting, een container en een regenpijp te branden. De brandweer kon de brand snel blussen en gaf aan uit te gaan van brandstichting. Met behulp van een getuigeverklaring kon de politie een 13-jarige jongen, een 13-jarige meisje en een 11-jarige jongetje, alledrie uit Oudenbosch, aanhouden. Ze zijn na verhoor met een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld. Ze verklaarden vuurpijltjes in de container te hebben gegooid, waardoor de brand was ontstaan.

Bromfietser aangehouden voor heling

BERGEN OP ZOOM: Surveillerende politiemensen betrapten op zondagavond een 19-jarige man uit Bergen op Zoom op vernieling. De man was op de Vlaszak op een muur aan het schrijven. Hij had een brommer zonder kentekenplaten bij zich en kon geen papieren van het voertuig tonen. Hij verklaarde de brommer voor een klein bedrag te hebben gekocht en hier zaten geen papieren bij. Hij is aangehouden op verdenking van heling en ingesloten. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. De brommer is in beslag genomen voor onderzoek.

Man aangehouden in bezit hennep

ROOSENDAAL: De politie controleerde op zondagochtend een auto langs de Rijksweg A58. De agenten hadden de 37-jarige man uit Linkebeek (BE) eerder die ochtend al bekeurd voor het rijden zonder gordel. Toen verklaarde hij ook dat hij in Nederland was om softdrugs te kopen. Hij had op dat moment echter geen drugs in bezit. Nu werd hij opnieuw gecontroleerd. Hij bleek in bezit van 8 gram hennep. De man is aangehouden en verhoord en na betaling van een schikking van 75,- in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg