Provincie Noord-Holland

Vernieuwde N242 officieel open

19-5-2008

Weggebruikers die vaak over de N242 gaan hebben waarschijnlijk naar dit moment uitgekeken. Vrijdagmiddag 16 mei ging de vernieuwde oostelijke ringweg om Alkmaar officieel open.

Na drieëneenhalf jaar van wegwerkzaamheden is de vernieuwde N242 geopend. Met de reconstructie is de verkeersveiligheid en de ontsluiting van de regio Randstad Noord sterk verbeterd.

Tijdens de uitvoering waren er enige tegenslagen; toch vindt Ed Puts, projectmanager van de N242, het project succesvol omdat binnen de gestelde tijd een veilige en vrije doorstroom van het autoverkeer op de N242, het ongelijk kruisen van fietsers en voetgangers en een hoogwaardige vrijliggende openbaarvervoers-verbinding is gerealiseerd. De regio is hiermee klaar voor de toekomst.

##1##

De heer Ter Heegde, burgemeester van Heerhugowaard, noemt de opwaardering van de N242 een meesterwerk; een optimale combinatie van vrije busbanen, snelverkeer, fietsers en voetgangers. De N242 is de aorta van de Randstad Noord, waarmee Ter Heegde op de verbeterde bereikbaarheid doelt die een positieve bijdrage zal leveren aan de economische ontwikkeling en leefbaarheid van het gebied.

nieuwsredactie