Time : 15:33:01
Date : 19 May 2008
Sender Name: CO2logic

KPN-TELE2 is CO2-neutraal: een première in de telecommunicatiesector!

Sinds meer dan een jaar werkt de grootste alternatieve operator in België aan de vermindering van zijn CO2-uitstoot. Na verschillende concrete acties om zijn energieverbruik te verminderen en te optimaliseren, besliste KPN-TELE2 als maatschappelijk verantwoorde onderneming om niet onmiddellijk reduceerbare uitstoot te compenseren. Het bedrijf werkt hiervoor samen met CO2logic. KPN-TELE2 is momenteel de eerste onderneming in de telecommunicatiesector met een neutrale koolstofbalans.

KPN-TELE2 deed een beroep op CO2logic om een strategie op poten te zetten voor de vermindering van zijn CO2-voetafdruk. De alternatieve operator wil zich graag volledig engageren. Daarom begon KPN-TELE2 met de opstelling van zijn koolstofbalans. De klimaatveranderingen zijn een feit, en vormen een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Deze veranderingen worden hoofdzakelijk veroorzaakt door broeikasgassen, met CO2 als bekendste. De menselijke activiteit (vervoer, verwarming, industrie, landbouw, enz.) ligt duidelijk aan de oorsprong van dit probleem.

Na verschillende concrete acties om het energieverbruik te verminderen, het energierendement van de gebouwen te verhogen en het personeel te sensibiliseren, besliste KPN-TELE2 om werk te maken van de niet onmiddellijk reduceerbare uitstoot. KPN-TELE2 compenseert de rest aan CO2-uitstoot van zijn gebouwen, wagenpark en luchtverkeer om zo 'CO2-neutraal' te worden. Dat gebeurt door de financiering van een CO2-vermindering die equivalent is aan zijn eigen emissies die momenteel niet reduceerbaar zijn. KPN-TELE2 steunt financieel een project van CO2-vermindering gecertificeerd door de Verenigde Naties (UNFCCC). Het is een project van CO2logic, de enige onderneming in België die compensaties voorstelt die zijn gecertificeerd en uitgereikt door de Verenigde Naties.

Het project dat KPN-TELE2 financiert, omvat het gebruik van landbouwafval van lokale boeren voor de productie van groene elektriciteit in Rajasthan in het noorden van India. CO2logic steunt dit project met een kleine elektriciteitsproductie (
"De klimaatopwarming is een van de belangrijkste problemen waaraan we de komende jaren het hoofd moeten bieden. Iedereen moet zijn CO2-uitstoot zoveel mogelijk verminderen. De marge die niet rechtstreeks reduceerbaar is, moeten we compenseren. KPN-TELE2 is zich hiervan bewust. We zijn dan ook trots dat we vandaag kunnen rapporteren over deze succesvolle eerste stap. KPN-TELE2 bestudeert het potentieel van hernieuwbare energie om aan zijn elektriciteits- en verwarmingsbehoeften te voldoen. We zijn ervan overtuigd dat prijsargumenten de keuze van een operator beïnvloeden- op dat vlak heeft KPN-TELE2 zich al lang bewezen -, maar op termijn speelt ook de zorg voor het milieu een belangrijke rol", verduidelijkt Pär Nilsson, CFO & CEO a.i.

De compensatie van CO2 is maar één stap in de KPN-TELE2-plannen. KPN-TELE2 gebruikt al groene elektriciteit in zijn twee grootste datacenters, goed voor een jaarlijkse vermindering van meer dan 2000 ton CO2-uitstoot. In de nabije toekomst zal KPN-TELE2 ook hernieuwbare energie gebruiken voor alle elektriciteit die noodzakelijk is voor de werking van zijn datacenters en kantoren.

Perscontacten:

KPN-TELE2
Pär Nilsson, CEO a.i., 02 610 34 24
Cathy Schoels, cathy.schoels@gmail.com, 0477 680 280

Wilt u meer informatie over CO2logic en CO2-vermindering? Surf dan naar www.co2logic.be. U kunt ook contact opnemen met Antoine Geerinckx (Nederlands en Frans). E-mail: antoine@co2logic.com, tel.:
+32 478 41 30 07.

Over KPN-TELE2
KPN-TELE2 België biedt aan particulieren, ondernemingen en operatoren telefoondiensten, internettoegang en datanetwerken aan. Daarvoor gebruikt het zijn eigen DSL-infrastructuur, uitgerust met een netwerk van 1800 km optische vezel. In 2007 telde KPN-TELE2 België 132.000 DSL-lijnen voor particulieren en ondernemingen (met inbegrip van de klanten met ADSL en vaste telefonie 'TELE2 All In') en 170.000 CPS-klanten. De onderneming heeft ook telecomoplossingen voor meer dan 9000 B2B-klanten, gaande van grote bedrijven tot kmo's. In 2007 bedroeg de pro forma nettoverkoop van KPN-TELE2 België 150,3 miljoen euro.

Over CO2logic
CO2logic introduceerde eind 2006 een compensatiesysteem voor CO2 in België. Het bedrijf is Belgische leider in vrijwillige CO2-compensatie. CO2logic specialiseert zich in berekening, vermindering en compensatie van CO2. CO2logic is de enige Belgische CO2-compensatie onderneming met een accreditatie voor het gebruik van de methode BilanCarboneTM om de CO2-voetafdruk te berekenen. Een greep uit de klanten van CO2logic: Bank Degroof, D'Ieteren, Dolfin Fine Chocolates, Ertzberg, European Investment Bank, Yuse, Bluesphere, Urban Media, Vanbreda International, KBC, De Persgroep, ...

URL: http://www.co2logic.be http://www.tele2.be