Gemeente Alkmaar


SMS-actie op Alkmaarse Kaasmarkt

Alkmaar, 19 mei 2008

Bezoekers van de Alkmaarse kaasmarkt kunnen vanaf vrijdag 23 mei wekelijks raden naar het juiste gewicht van een partij kaas op een kaasberrie door middel van SMS.

Rode lijn

Op een centrale plaats op de kaasmarkt wordt een speciale kaasberrie opgesteld, met daarop een partij kazen van verschillende afmetingen. De vraag die elke week centraal staat luidt "Hoeveel weegt de kaas op de oranje berrie?" De bezoeker heeft de keuze uit drie antwoorden. Deze worden samen met het SMS-telefoonnummer aan het publiek bekend gemaakt met een lichtkrant, die naast de kaasmarkt staat opgesteld. Om het publiek attent te maken op de SMS-actie worden meertalige flyers uitgedeeld en schenkt ook de ladyspeaker aandacht aan de actie.

Het publiek krijgt van 9.30 u. tot 11.30 u. de gelegenheid het antwoord te SMS-en. Direct na 11.30 uur wordt de berrie door de kaasdragers naar de Waag gebracht, waar het gewicht wordt bepaald. Daarna wordt de uitslag bekend gemaakt en telefonisch contact opgenomen met de winnaar om de prijs in ontvangst te komen nemen.

Aan deze SMS actie is een passende prijs gekoppeld. De winnaar krijgt een kaaslunch voor twee personen aangeboden door café en restaurant "De Notaris". Op 23 mei zal wethouder Rian van Dam de prijs persoonlijk aan de winnaar overhandigen.

De SMS-actie is een initiatief van de gemeente Alkmaar in samenwerking met VVV Schiereiland Noord-Holland Midden, het kaasdragersgilde en de kaasproducenten CONO Beemsterkaas en Campina Holland Cheese.

De kaasmarkt vindt dit jaar plaats tot en met 5 september. Meer informatie over de kaasmarkt en de SMS-actie is te vinden op www.kaasmarkt.nl en www.vvv.alkmaar.nl.

19 mei 2008