Hulpverleningsregio Haaglanden


Brand Woutersweg, 's-Gravenzande

s-Gravenzande, 19-05-2008

Grote brand in kassencomplex

Op maandagmorgen om ongeveer 09.00 uur is brand uitgebroken in een kassencomplex aan de Woutersweg in s-Gravenzande. Over een oppervlakte van
1200 m2 is zware schade ontstaan. Alle in het complex aanwezezige personen konden zich op tijd in veiligheid brengen.

De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan door laswerkzaamheden aan de staalconstructie van de kas. Daarbij heeft de kunststof dakbeplating vlam gevat, waarna de brand zich via het dak razend snel uitbreidde. Delen van het dak die brandend naar beneden vielen veroorzaakten vuurhaarden in diverse andere delen van de kas. De brand veroorzaakte een zware rookontwikkling die tot ver in de omtrek zichtbaar was.

Er werd door het personeel snel alarm geslagen. De ongeveer 30 personen die in het bedrijf aanwezig waren konden daardoor tijdig het complex verlaten. Door snel ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot de expeditie ruimte. Deze ruimte werd vrijwel totaal verwoest. In de aangrenzende delen van het bedrijf, waaronder het kantoor, ontstond rook- en waterschade. De brandweer heeft tijdens de bluswerkzaamheden een aantal computers uit de kantoorruimten in veiligheid gebracht.

De brand werd door het brandweerkorps van de gemeente Westland bestreden met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Na ongeveer een uur kon het sein brand meester worden gegeven.

De totale schade is niet bekend, maar loopt in de tonnen.