Politie neemt zes rijbewijzen in bij alcoholcontroles

Politie Hollands Midden, 19-05-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend zes rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom werd zondag 18 mei rond 20.35 uur op het Floraplein een 47 jarige man uit Hillegom aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Achteraf bleek er geen schade te zijn. Verder sloeg hij daar een vrouw. Agenten stelden drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 690 ug/l. Maandag 19 mei werd een 21 jarige beginnend bestuurder uit Hillegom op de Leidsestraat aangehouden. Ook hij bleek te hebben gedronken. De uitslag van zijn ademanalyse was 480 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 17 mei rond 01.30 uur op de Molenwerf een 28 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 850 ug/l. Die zaterdagavond was het weer raak op de Molenwerf. Dit keer vloog een 20 jarige man uit Rijnsburg met zijn auto uit de bocht. Hij ramde een lichtmast en paaltje en brak zijn vooras. Agenten stelden drankgebruik vast. De uitslag van zijn ademanalyse was 895 ug/l.

In Roelofarendsveen controleerden agenten zondag 18 mei rond 03.10 uur nabij het Sportpad een 44 jarige automobilist uit Den Haag. Al snel werd drankgebruik vastgesteld en werd hij aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 920 ug/l.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd vrijdag 16 mei rond 17.50 uur aan de Zuidplaslaan een 59 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 715 ug/l. Het was de tweede keer voor de man. In 2006 werd hij betrapt met 690 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Naast deze invorderingen, kregen nog eens twaalf bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen: Noordwijkerhout, Leiden (2x), Alphen aan den Rijn (2x), Zevenhuizen (2x), Nieuwerkerk aan den IJssel (3x), Moordrecht en Gouda. . In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.