Persberichten 19/05 middag

Regio, 19-05-2008

Leiden Gestolen fiets gekoppeld aan aangifte De politie van Leiden controleerde op maandag 19 mei, rond 08.00 uur, een 16 jarige Leidenaar die op een fiets over de Marnixstraat reed. De agenten controleerden de grijze Gazelle fiets waaruit duidelijk werd dat deze als gestolen gesignaleerd. De aangifte was in 2003 opgenomen in Den Haag. De politie hield de jongen aan op verdenking van diefstal c.q. heling. De verdachte heeft afstand moeten doen van zijn fiets.

Gestolen fiets niet kunnen koppelen aan aangifte Op maandag 19 mei controleerde de politie op de Parmentierweg een 27 jarige Leidenaar die op een donkerblauwe Gazelle fiets reed. De fiets bleek de man zonder toestemming weggenomen te hebben van de openbare weg, mogelijk in de buurt van de Vaartkade. De politie heeft geen aangifte kunnen koppelen aan de diefstal en vraagt gedupeerden daarom altijd aangifte te doen van fietsendiefstal.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Alphen aan den Rijn Diefstal uit auto, drie aanhoudingen De politie kreeg op maandag 19 mei, rond 11.40 uur, de melding van een getuige dat er in een auto geparkeerd op de Stevinstraat zojuist ingebroken was en dat er een tas was weggenomen. Een onbekende man zou op aanwijzen van deze getuige achter de jongens aangereden zijn. De politie is erop af gegaan en hield ondertussen telefonisch contact met de man die de jongens in de auto volgden. De politie kon twee verdachten op de Kleiwerf en de derde verdachte op de Emmalaan aanhouden. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht waar zij tijdens het onderzoek ingesloten zijn. De eigenaresse van de auto heeft aangifte gedaan van vernieling van, en diefstal uit haar auto.

Geen gelegenheid, geen dief De politie adviseert automobilisten om geen waardevolle spullen in de auto achter te laten. Een autodief is vaak een gelegenheidsdief. Als er waardevolle spullen in de auto worden achtergelaten zoals navigatiesystemen, laptops en autoradios dan nemen dieven hun kans waar. De politie roept daarom iedereen op: geef de dief geen gelegenheid en laat geen spullen achter, ook al bent u maar eventjes weg.

Gouda Verkeersongeval De politie heeft op maandag 19 mei, rond 08.00 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de kruising van de Joubertstraat en de Voorwillenseweg. Twee fietsers waren op deze kruising tegen elkaar gebotst. Een 14 jarige jongen uit Gouda wilde rechtdoor de kruising over en haalde de fietser, een 54 jarige Gouwenaar in. De 54 jarige man wilde echter linksaf slaan en op het moment dat hij afslaat fietst de 14 jarige naast hem. De 54 jarige man kwam door de aanrijding ten val. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

--- einde berichten ---