Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (19-05)

TILBURG, 19 mei 2008

Politie zoekt getuigen van poging brommerroof

TILBURG: De politie is op zoek naar twee jongemannen die vrijdagochtend 16 mei 2008 de brommer van een 23-jarige Tilburgse probeerde te roven. Het slachtoffer raakte (naar nu bekend is geworden) daarbij ernstig gewond.

De 23-jarige Tilburgse reed rond 11.30 uur op haar oranjekleurige snorfiets over de Alleenhouderstraat. Ze kwam vanuit het centrum en ging richting Station-West. Ter hoogte van de viaduct met de Ringbaan West werd ze plotseling van achter door twee jongens aangevallen, die vanuit de bosjes kwamen. Ze werd met een groot kettingslot van haar bromfiets geslagen, waarna ze met haar hoofd op de grond viel. Vervolgens probeerden de twee jongens de bromfiets te ontvreemden, dat lukte echter niet. De daders moesten de bromfiets achterlaten en zijn weggerend in de richting van de Bokhamerstraat.

Het slachtoffer is nog zelfstandig naar huis gegaan, waar de politie werd gewaarschuwd. Ze was dermate overstuur dat ze niet meteen in staat was om een verklaring af te leggen en signalementen te benoemen. Even later is ze per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar moest haar gescheurde mild operatief verwijderd worden en bleek dat ze een scheurtje in haar nier had opgelopen. Maandag 19 mei heeft de politie in het ziekenhuis een aangifte van haar opgenomen. Haar herstel zal nog geruime tijd in beslag nemen. Uit haar verklaring blijkt dat diverse fietsers gepasseerd zijn, terwijl ze op de grond lag en de daders bezig waren om haar snorfiets te starten.

De politie onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Nog 102 dagen tegoed

TILBURG: De politie pakte zondagavond 18 mei een 22-jarige Tilburger op. De man werd nog zaken gezocht door het openbaar ministerie. Hij had in totaal nog 102 dagen gevangenisstraf tegoed. De man is na zijn arrestatie ingesloten en overgedragen aan het openbaar ministerie.

Overval geldloper in Opsporing Verzocht

TILBURG: Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan de overval op een geldloper in Tilburg.

Op maandag 7 april, rond 14.45 uur, werd een geldtransport in de Pater Ruttenstraat in Tilburg overvallen. De geldwagen werd geparkeerd bij een supermarkt, waarna een van de geldtransportbeveiligers de winkel binnenging om de omzet op te halen. Deze omzet zat in een zogenaamde plofkoffer. Eenmaal weer buiten werd de geldloper de pas afgesneden door twee mannen op een zwarte scooter. De bijrijder bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen, waarna hij de koffer moest afgeven. De overvallers reden weg via parkeervakken in de richting de Pastoor Ruttenstraat en de Pastoriestraat . De politie hoopt dat kijkers informatie kunnen geven over de zaak.

Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond 20 mei door de AVRO uitgezonden op Nederland 1 om 19.25 uur en woensdag herhaald op Nederland 2 om 13.20 uur. Na de uitzendingen is de informatie ook terug te vinden op de website: www.opsporingverzocht.avro.nl

Verkeersruzie escaleert

BEST / TILBURG: Twee automobilisten kregen zondagavond 18 mei ruzie na een verkeersmanoeuvre. Het incident begon op de A-58 ter hoogte van Best en eindigde in Berkel-Enschot. Daarbij werd een van de auto's vernield.

Een 26-jarige Tilburger reed rond 19.45 uur op de rondweg bij Eindhoven Een invoegende automobilist kwam bij het invoegen meteen door naar de rechter rijstrook. Hij sneed op die manier de Tilburger. Tussen de inzittenden van beide voertuigen werd naar elkaar gebaard en een middelvinger opgestoken. De invoegende automobilist pikte dit niet, sneed de Tilburger opnieuw en bleef de Tilburger vervolgens achtervolgen tot Berkel-Enschot.

Bij de verkeerslichten (Bosscheweg) moest beide auto's stoppen. De nog onbekende automobilist van de achterste auto stapte uit en vernielde de auto van zijn opponent door er tegen te schoppen en te slaan. Na zijn daad veroorzaakte hij nog een kleine aanrijding toen hij op de tegenpartij probeerde in te rijden. Hierna is hij met zijn voertuig terug de rijksweg A-65 opgereden, in de richting van Tilburg. Op basis van de aangifte is de politie op zoek naar de nog onbekende dader. Van hem is bekend dat hij reed in een licht blauwe stationwagen. De achterruit van zijn auto is in het tumult gesneuveld.

Politie pakt amokmakers op

HILVARENBEEK: Twee inwoners van Hilvarenbeek (37 en 34 jaar) zijn door de politie opgepakt omdat zij zich onder invloed van alcohol misdroegen.

Twee motoragenten waren in de nacht van zondag 18 mei op maandag 19 mei bezig met het opnemen van een aangifte. Er waren rond 01.00 uur namelijk ruiten ingegooid bij een horecagelegenheid aan het Vrijthof. De cafébaas attendeerde tijdens het gesprek de agenten op twee mannen buiten het café. Eén van hen zou namelijk tegen de politiemotoren staan te urineren. De agenten gingen meteen naar buiten en spraken het duo aan. Het tweetal was recalcitrant en beledigde de agenten. Een van de verdachten vond het nodig om zijn geslachtsdeel uit zijn broek te halen en te tonen aan de agenten en omstanders. Aan de opdracht om te vertrekken voldeden de mannen. Uiteindelijk leidde dit tot hun arrestatie. Ze moesten mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen is opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer