Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 19/05

BREDA, 19 mei 2008

Politie controleert verkeer rondom basisscholen

BREDA - De politie heeft vandaag meerdere controles uitgevoerd rondom basisscholen op verschillende locaties in Breda. Het doel van de controle is de verkeersveiligheid in de directe omgeving van de scholen te verbeteren of te waarborgen en een duidelijk signaal af te geven aan de ouders die de kinderen naar school brengen en halen. Dit naar aanleiding van ontvangen klachten uit de omgeving. Er werd gecontroleerd op de Dillenburgstraat, de Van Gaverenlaan, de Van der Borchlaan, de Burgemeester Serrarislaan en de Zandberglaan. De politie lette voornamelijk op het parkeergedrag en het gebruik van de autogordel. Ouders en schoolmedewerkers reageerden positief op de aandacht. De politie schreef in totaal 19 bekeuringen uit. Daarvan waren er 14 voor het niet dragen van de autogordel, 4 voor het fout parkeren en 1 voor het rijden tegen de rijrichting in. Ook goed gedrag werd beloond. De politie reikte tijdens de controle gordeldiertjes uit aan.

Politie haalt dronken automobilisten van de weg

BREDA - De politie heeft vanmorgen om 02.00 uur op de Nieuwe Huizen een 27-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau werd van hem een ademtest afgenomen waaruit bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid overschreed, hij had namelijk 710 ug/l aan alcohol in zijn bloed. Tijdens het verhoor verklaarde de man zeven glazen bier genuttigd te hebben. Na verhoor mocht hij voorzien van een rijverbod naar huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Op de Rijsbergseweg controleerden agenten gistermiddag rond 16.50 uur een 72-jarige Bredase automobilist. Een indicatieve blaastest op straat wees uit dat hij teveel alcohol genuttigd had. Op het bureau bleek de man 285 ug/l aan alcohol in het bloed te hebben. Na verhoor mocht de man met een rijverbod van 1 uur naar huis.

Op dezelfde locatie hebben wees een blaastest op straat uit dat een 71-jarige automobilist uit Prinsenbeek teveel gedronken had. Op het bureau bleek dat hij 335 ug/l aan alcohol in het bloed had. Ook hij kreeg een rijverbod.

Op de Rijsbergsebaan liep een 59-jarige automobilist uit Breda tegen de lamp. Een ademtest wees bij hem uit dat hij 330 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Het rijden onder invloed van alcohol is een misdrijf. Bij relatief lichte overschrijdingen van de alcohollimiet (tussen 220ug/l en 350 ug/l), geeft de politie de overtreder een bekeuring. Zwaardere overtredingen (boven 350 ug/l) worden voorgelegd aan het Openbaar Ministerie. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Een beginnend bestuurder is al in overtreding bij een ademalcoholgehalte van 88 ug/l. Ook het rijbewijs van een beginnend bestuurder wordt eerder ingenomen, namelijk al bij 350 ug/l.

Politie arresteert tweetal voor poging inbraak woning

ZUNDERT - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.00 uur op de Bredaseweg een 46-jarige Bredanaar en een 36-jarige vrouw uit Werkendam aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van poging inbraak in een woning. Op het bureau zijn ze in verzekering gesteld.

Opletttende getuigen meldden gistermiddag dat ze een man en een vrouw hadden overlopen die poogde in te breken in een woning aan de Akkermolenweg. Het tweetal was vertrokken in de richting van het centrum De politie stelde direct een onderzoek in. Op de Bredaseweg troffen de agenten een auto aan met daarin een man en vrouw. Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement. In de auto troffen de agenten inbrekerswerktuig aan. Controle bij de woning aan de Akkermolenweg wees uit dat het slot van de achterdeur feforceerd was. De bewoner, een 65-jarige man deed aangifte.

Old-timer ontvreemd bij bedrijfsinbraak

ETTEN-LEUR - Met het opnemen van een aangifte is de politie een onderzoek gestart naar aanleiding van een bedrijfsinbraak die tussen zaterdagmiddag 17 meijl. En vanmorgen plaats gevonden heeft op de Vossendaal. De buit bij de inbraak betrof een Old-timer.

De 43-jarige aangever ontdekte vanmorgen dat vanaf het bedrijfsterrein een zwarte Old-timer, van het merk Mercedes was ontvreemd. De toegang tot het terrein verschaften de ongenode gasten zich door het hekwerk te forceren waarna de auto door het gat van het terrein afkon. Bij een andere geparkeerde auto op het terrein trof de aangever een geforceerd slot aan.

Auteur: Desiree Brabers