Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (19-05)

OOSTERHOUT NB, 19 mei 2008

Waalwijkse politie weert (brom-) fietsers uit winkelgebied

WAALWIJK: De komende weken is de Waalwijkse politie nadrukkelijk aanwezig in het centrum van Waalwijk. De agenten gaan optreden tegen (brom-) fietsers, die in het aangewezen fietsen of brommen. Overtreding van dit verbod kost de fietser 20,-, bromfietsers 40,-.

Vanuit diverse hoeken (zoals de gemeente Waalwijk, Stadswachten, winkeliersvereniging de Els en winkelend publiek) komen klachten over fietsers en bromfietsers, die de geslotenverklaring voor dit gebied negeren. Het gaat hier om het gebied wat bekend staat als de winkelpromenade, bestaande uit de Stationsstraat / Markt / Grotestraat. Dit gebied is een woonerf, wat door middel van verkeersborden op alle toegangswegen staat aangegeven. Daarnaast staan er borden, die duidelijk maken, wanneer het verboden is om te fietsen, danwel op een bromfiets te rijden in het centrum van Waalwijk. Voor alle duidelijkheid:

Het is verboden om in het als woonerf aangeduid gebied (Stationsstraat / Markt / Grotestraat) te (brom)fietsen op:
· Maandag t/m donderdag van 12.00 uur tot 18.00 uur; · Vrijdag van 12.00 uur tot 21.00 uur;
· Zaterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op koopzondagen.

De politie gaat overtreders bekeuren. De boete voor een fietser bedraagt 20,- voor bromfietsers geldt het dubbele bedrag.

Arrestatie na belagingspoging ex-vrouw

WAALWIJK: Een 47-jarige man uit Utrecht is door de politie opgepakt na het plegen van erfvredebreuk. De verdachte wilde zondagavond 18 mei zijn ondergedoken 46-jarige ex-vrouw opzoeken. Zij verbleef in Waalwijk en was gewaarschuwd voor de komst van haar ex-man. Ze vluchtte weg en waarschuwde de politie. Bij aankomst spraken agenten de man aan en deelden hem mede dat zijn komst ongewenst was. Hij weigerde te vertrekken en liet het op zijn arrestatie aankomen door toch het erf van de woning te betreden. Bij zijn aanhouding riep de man bedreigingen aan het adres van zijn ex-vrouw. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie vordert rijbewijs in van dronken automobiliste

OOSTERHOUT: In de nacht van zondag 18 mei op maandag 19 mei controleerde de politie de bestuurster van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur op de Hoogstraat. De 58-jarige vrouw had alcohol gedronken. Om die reden werd ze gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 595 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten namen het rijbewijs in en maakten proces-verbaal tegen de vrouw op. Daarnaast kreeg ze een rijverbod van zes uur opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

LOON OP ZAND: Op de Midden-Brabantweg trof de politie een automobilist aan, die te diep in het glaasje had gekeken. De man reed zondagavond 18 mei om 22.55 in zijn auto, terwijl hij onder invloed was. Dat werd bevestigd door de ademanalyse, die een uitslag van 465 ug/l aangaf. Tegen de 33-jarige inwoner van Loon op Zand is proces-verbaal opgemaakt. Vier joints, die de man in zijn bezit had, zijn door de politie in beslag genomen.

Proces-verbaal voor doorrijdster na aanrijding

OOSTERHOUT: De politie maakt proces-verbaal op tegen een 71-jarige vrouw uit Oosterhout. Ze wordt verdacht van het verlaten van een plaats ongeval.

Getuigen meldden zondagavond 18 mei om 22.10 uur dat een personenauto met hoge snelheid een slagboom had geramd. Dat gebeurde bij een ingang naar een bosgebied aan de Seterseweg. De slagboom is juist bedoeld om auto's te weren uit het bos. De agenten stelden vast dat de slagboom was omgebogen en dat de bumper en dat een kentekenplaat van de personenauto was achtergebleven. Aan de hand van het kenteken werd de veroorzaakster opgespoord. Tijdens het verhoor vertelde de vrouw dat ze niet goed wist wat ze moest doen na de aanrijding. Ze was naar huis gereden om daar de schade wel te bekijken.

Het verlaten van de plaats van het ongeval, zonder naamsbekendmaking, is een strafbaar feit. Als bestuurder niet binnen korte termijn de politie informeert over de aanrijding en alsnog de informatie verschaft over de aanrijding, inclusief de persoonsgegevens, leidt dit tot het verkeersmisdrijf 'verlaten plaats ongeval' of in de volksmond: 'doorrijding na aanrijding'.

Auteur: Jeroen Steenmeijer