Inspectie Verkeer en Waterstaat


Bart de Vries wint General Aviation Safety Award

Nieuwsbericht | 19-05-2008

De General Aviation Safety Award 2008 gaat naar Bart de Vries. Hij kreeg de prijs afgelopen zaterdag 17 mei op de luchthaven Lelystad uit handen van juryvoorzitter Jos Wilbrink, hoofdinspecteur Luchthavens en Luchtruim van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De Vries, in het dagelijks leven captain bij de KLM, krijgt de prijs voor zijn energieke en enthousiaste bijdrage aan het verbeteren van de vliegveiligheid binnen de historische luchtvaart, zoals het ontwikkelen van een kwaliteitshandboek met regels voor passagiersvervoer en een daarbij behorend auditprogramma.

De tweede prijs gaat naar het bestuur van de afdeling Gemotoriseerd Vliegen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL). Derde werd Cor van den Burg, voormalig voorzitter van de KNVvL.

De General Aviation Safety Award is een initiatief van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De prijs wordt sinds 2004 ieder jaar toegekend aan personen of organisaties die een bijzonder positieve bijdrage leveren aan de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart.

Zie ook: Nominaties General Aviation Safety Award