Politie Kennemerland

Nieuwsberichten van 19 mei

Kennemerland, 19-05-2008

Man mishandeld, politie zoekt daders

HOOFDDORP, 18 mei - De politie is op zoek naar drie mannen die zich bij het winkelcentrum Pax schuldig hebben gemaakt aan mishandeling van een 22-jarige Hoofddorper. De Hoofddorper was rond 23.45 uur op de fiets onderweg naar huis toen hij ter hoogte van het winkelcentrum werd tegengehouden door drie jonge mannen. Ze begonnen zonder aanleiding op hem in te slaan. De Hoofddorper heeft zich flink verweerd en slaagde er in zijn belagers te verjagen. De man is naar huis gegaan en van daaruit naar het ziekenhuis. Daar bleek dat hij flink hoofdletsel heeft opgelopen en een hersenschudding. Hij is ter observatie opgenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de daders. Het gaat om Nederlands sprekende negroïde mannen van wie er één kaal was en een gouden tand had. Hij liep op donkere schoenen. De andere twee droegen een petje en hadden witte schoenen. De man droegen donkere sweaters met een witte opdruk. Mogelijke getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoofddorp, tel. 0900-8844.

Jongen zwaar mishandeld, politie zoekt daders

IJMUIDEN, 18 mei - De politie is op zoek naar drie jonge mannen die zich op de Zeeweg schuldig hebben gemaakt aan zware mishandeling van een 15-jarige jongen uit IJmuiden. Het slachtoffer reed rond 02.10 uur op zijn fiets over de Waterloolaan. Daar werd hij ingehaald door een kleine witte auto. Vanuit de auto riep een man een vervelende opmerking naar de jongen. Die reageerde niet en reed door. Op de Zeeweg werd de jongen opgewacht door drie jonge mannen die hem zonder enige aanleiding in elkaar hebben geslagen. De jongen heeft hierbij een hersenschudding en hoofdletsel opgelopen. Verder zijn zijn tanden los geslagen en had hij een dikke neus. Hij weet zich van de geweldpleging niets meer te herinneren en kwam pas onderweg naar het ziekenhuis wat bij zijn positieven. De politie neemt de zaak hoog op en stelt een onderzoek in naar de daders. Mogelijke getuigen van de mishandeling of mensen die de kleine witte auto hebben gezien en mogelijk meer weten van de daders, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Velsen, tel. 0900-8844.

Man gewond na val met bromfiets

HAARLEM, 18 mei - Een 20-jarige Haarlemmer is zondagavond gewond geraakt na een val met zijn bromfiets. De man reed rond 23.15 uur over de Europaweg toen hij onderuit ging en tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Hij is met zijn gezicht tegen de paal terechtgekomen. Hierdoor heeft hij zijn kaak gebroken en mist hij en deel van zijn tanden. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Tientallen foutparkeerders bekeurd

BADHOEVEDORP, 18 mei - Politiemensen en parkeercontroleurs van de gemeente hebben zondag meer dan 40 foutparkeerders bekeurd rond het sportpark aan de Fokkerstraat. Naar aanleiding van klachten van weggebruikers en het gegeven dat veel auto's hinderlijk of verkeersgevaarlijk staan geparkeerd is al meermalen verbaliserend opgetreden rond het sportpark. Zondag stonden opnieuw veel auto's fout geparkeerd ondanks het feit dat de voetbalclub de bezoekers attent had gemaakt op parkeergelegenheid elders.

Metaaldief aangehouden

HAARLEM, 18 mei - Een attente getuige meldde rond 21.15 uur dat een man bezig was met het stelen van metaal bij een zendmast aan de Prins Bernhardlaan. Agenten troffen ter plaatse een man aan, een hen bekende 39-jarige Haarlemse veelpleger. De man had zijn fietstassen vol met koperen bedrading die hij kort tevoren had losgeknipt. De verdachte is aangehouden en ingesloten. Onderzocht wordt of hij de laatste tijd meer van dit soort diefstallen heeft gepleegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man gewond na brand in woning

HAARLEM, 19 mei - Rond 03.15 uur werd brand gemeld in een woning aan de Kamerlingh Onnesstraat. Agenten zagen bij aankomst de vlammen uit een raam op de eerste verdieping komen. Ze hebben de deur ingetrapt en zagen dat de eerste verdieping vol met zwarte rook stond. Ze hebben de 73-jarige bewoner aangeroepen die aangaf dat hij in de badkamer was. De man weigerde echter naar beneden te komen. De man is door de ter plaatse gekomen brandweer uit de badkamer gehaald. Hij had een zware rookvergiftiging en is voor behandeli8ng naar een ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De brandweer heeft de brand geblust. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek ingesteld.

Meisjes gewond na aanrijding

VELSERBROEK, 19 mei - Bij een aanrijding op de kruising van de Floraronde en de Zwanebloembocht zijn twee meisjes uit Velserbroek gewond geraakt. De beide 17-jarige dames reden op een bromfiets de kruising op en kregen geen voorrang van de bestuurder van een auto, een 41-jarige Duitser. De bromfietsster had een flinke snelheid waardoor de klap hard aankwam. De bestuurster heeft flink hoofdletsel opgelopen. Ze had enkele kneuzingen en flinke zwellingen in haar gezicht, een hersenschudding en mogelijk een gebroken jukbeen of oogkas. Ze is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Haar passagiere had een pijnlijk been. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de aanrijding.