Persberichten Achterhoek

Achterhoek, 19-05-2008 o In verband met een computerstoring bieden wij onze persberichten vandaag per district aan.

1 Hengelo (G) Motorrijder gewond

Een 52-jarige motorrijder uit Lelystad is zondag 18 mei gewond geraakt nadat hij met zijn motor onderuit was gegaan. De man had een gebroken been en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 11.55 uur op de Banninkweg in Hengelo. De motorrijder reed in een groep en wilde afremmen. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en ging onderuit. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

2 Doetinchem/Haarlo Rijden onder invloed

Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Rijnwaarden bleek zondag 18 mei bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. Het rijbewijs werd ingevorderd.

De automobilist werd rond 20.45 uur gecontroleerd op de Rozengaardseweg in Doetinchem in verband met zijn rijgedrag. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 1,1 prom. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.

Bij een controle in de nacht van zondag op maandag 19 mei blies rond 00.35 uur een 56-jarige automobilist uit de gemeente Berkelland 0,57 prom. De man kreeg een boete en een rijverbod.

3 s-Heerenberg Autos met verf bespoten

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag 18 mei zeker drie autos met blauwe verf bespoten. De politie is een onderzoek gestart.

De autos stonden geparkeerd aan de Lengelseweg in s-Heerenberg. Achteraf bleek dat het om waterverf ging dat gemakkelijk verwijderd kon worden.

4 Doetinchem Man na bedreiging aangehouden

De politie in Doetinchem heeft zondag 18 mei een 50-jarige Doetinchemmer aangehouden wegens bedreiging van een 24-jarige vrouw uit Doetinchem in een horecagelegenheid aan de Veemarkt in Doetinchem.

Bij de politie werd rond 23.25 uur via de horecatelefoon de bedreiging gemeld. De politie heeft de man die behoorlijk onder invloed van alcohol bleek aangehouden. Hij werd in verband met het onderzoek ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.

5 Lichtenvoorde bromfiets in brand gestoken

Onbekenden hebben op zondag 18 mei een bromfiets in brand gestoken. De politie is een onderzoek gestart.

Rond 16.40 uur werd bij de hulpdiensten gemeld dat een bromfiets op de Dijkstraat in Lichtenvoorde in brand stond. De bromfiets stond midden op het pleintje vlakbij een boom. De brandweer heeft de brand geblust en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de boom.

6 Doetinchem Brand in veemarkthal

In de veemarkthal in Doetinchem is zondag 18 mei brand gesticht. De brandweer had de brand snel onder controle.

Een passant rook een brandlucht bij de hal en waarschuwde de hulpdiensten. De brandweer ontdekte bij een deur spulletjes die waren aangestoken. Het vuur kon snel worden geblust. Er raakte niemand gewond.

7 Aalten Heftruck in brand bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Broekstraat in Aalten is maandag 19 mei in de vroege ochtend ontdekt dat een heftruck in brand stond. Er raakte niemand gewond.

De brand werd rond 05.45 uur ontdekt. De gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. Vermoedelijk is de heftruck in het weekend gaan smeulen waardoor er een enorme rookontwikkeling was ontstaan.