Persberichten Noordwest Veluwe

Noordwest Veluwe, 19-05-2008 o In verband met een computerstoring bieden wij onze persberichten vandaag per district aan.

1 t Harde Automobilist rijdt met ongeldig rijbewijs

Een 22-jarige man uit Leusden werd zondagmorgen 18 mei aangehouden op de A28 bij t Harde. De man bleek te rijden met een ongeldig rijbewijs.

De man werd rond 09.40 uur aangehouden vanwege zijn slingerende en gevaarlijke rijgedrag. Bij controle bleek de bestuurder geen rijbewijs meer te hebben. Dit was ongeldig verklaard. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

2 Ermelo Automobilist over de kop

Een 38-jarige man uit Putten vloog zondagmorgen 18 mei op de Putterweg in Ermelo met zijn voertuig over de kop. De man is met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Bovendien bleek hij onder invloed van alcohol te zijn.

De politie kreeg rond 09.00 uur een melding van het ongeval. De automobilist verloor de macht over het stuur. Hij verklaarde te zijn uitgeweken voor overstekend wild. De man zat vast in zijn auto en is door de politie uit zijn voertuig gehaald. Botsen is blazen en om die reden moest de bestuurder ook blazen. Uit de blaastest in de ambulance bleek de man nog sporen van alcoholgebruik in zijn uitgeademde lucht te hebben. In het ziekenhuis is door een arts een bloedproef afgenomen. De uitslag van de alcoholtest is pas over enkele dagen bekend. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd.