PvdA Rotterdam


Trek de stekker uit scholen die wanprestaties leveren

Ma 19 Mei 2008
Trek de stekker uit scholen die wanprestaties leveren

PvdA raadslid Metin Çelik stelde na een debat met kamerleden en de wethouder: Als waardeloos presterende scholen weigeren of het niet voor elkaar krijgen om de kwaliteit van het onderwijs dat zij leveren te verbeteren, dan gaat dat ten koste van de nieuwe generatie. Trek de stekker uit scholen die wanprestaties leveren.

Het tweede debat in de PvdA onderwijsmaand, afgelopen zaterdag in Codarts Hogeschool voor de Kunsten, ging over de kwaliteit van het onderwijs. De PvdA wilde weten of alles uit de kast wordt gehaald om de leerlingen zo goed mogelijk te onderwijzen en hen te helpen om een goede prestatie neer te zetten.

Wethouder Leonard Geluk gaf aan dat het op lokaal niveau een probleem is dat de gemeente nauwelijks sturingsinstrumenten heeft om de kwaliteit van het onderwijs op slecht presterende scholen te verbeteren. Geluk zei dat er iemand moet zijn, op lokaal niveau of bij een andere bestuurslaag, die als ultiem middel een school die wanprestaties levert moet kunnen sluiten. Çelik steunt de wethouder hierin.

Ook moeten docenten meer ruimte krijgen om zichzelf bij te scholen en te leren kritisch te kijken naar hun eigen functioneren en het functioneren van de school.

Maandag 26 mei is de slotbijeenkomst met onder andere Minister Plasterk in het Bibliotheektheater